*Nettavisen* Sport.

Stöckl etterlyser stabilitet

VIL HA FLERE STABILE: Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sjekk landslagssjefens fem suksesspunkter.

Landslagstrener Alexander Stöckl drømmer om VM-gull og seier i hoppuka kommende sesong. Men aller helst vil han se flere nordmenn hoppe på sitt beste.

De siste sesongene har mye av «ansvaret» vært overlatt til Anders Bardal. Han var eneste nordmann som kom seg inn på seierspallen i verdenscuprenn sist vinter, og han tok Norges eneste hoppmedalje (bronse) under OL i Sotsji.

Kanskje er flere nordmenn nærmere 32-åringen den kommende sesongen. Iallfall tror og håper Stöckl det. Og det tyder også sommerens Grand Prix-konkurranser på.

- Det var flere som klarte å hoppe seg opp på pallen i sommer, da Bardal ikke var med. Jeg føler at nivået er bra, og vi håper at flere utøvere er stabile gjennom hele sesongen. Sist hadde vi noen gode resultater, men de fleste klarte ikke å hoppe jevnt på sitt nivå, sier Stöckl til NTB.

I rute

Hopperne var før helgen i Oslo for «kick off» foran den nye sesongen, som starter i Klingenthal 21. november. Samtlige var friske og raske og har unngått skader gjennom hele treningssommeren.

- Alt er i rute, og det ser veldig lovende ut. Men det er forskjell mellom sommer og vinter, og vi vet at mange andre nasjoner kjemper med samme midler. Det blir en tøff sesong, spår Stöckl.

Da han kom inn som landslagstrener i 2011, var han klar på at mye fysisk arbeid måtte til for de norske hopperne. Nå bruker de mer tid på kombinasjonen mellom teknisk og fysisk trening.

- Det har vært viktig å jobbe mye fysisk de siste årene. Nå er vi på et såpass høyt nivå at vi må overføre dette inn i det tekniske bildet. Få mer stabilitet i hoppingen, sier han.

Suksessjakt

Høydepunktene denne vinteren blir den tysk-østerrikske hoppuka og VM i Falun. Norges østerrikske trener klarer ikke helt å rangere hva som er viktigst.

- Det er begge store konkurranser på sin måte. For meg er begge viktige, men samtidig føler jeg at verdenscupen sammenlagt er veldig viktig. Vi skal prøve å holde trykket oppe gjennom hele sesongen for å ha flere utøvere som kommer forberedt til både hoppuka og VM, samt holder høyt nivå hele veien.

- Hva skal så til for at Stöckl kan oppsummere sesongen 2014/15 som vellykket? Han lister opp flere punkter:

* Flere utøvere på stabilt høyt nivå.

* Én utøver på pallen sammenlagt i hoppuka.

* Kjempe om medaljer i hver konkurranse i VM. Én gullmedalje, forhåpentlig i lagkonkurransen.

* Norge på pallen i nasjonscupen.

* Én eller to i nærheten av pallen i verdenscupen sammenlagt. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.