RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Norges landslagstrener Alexander Stöckl tok mandag ut den norske troppen som skal hoppe for Norge i verdenscupåpningen i Klingenthal.
Norges landslagstrener Alexander Stöckl tok mandag ut den norske troppen som skal hoppe for Norge i verdenscupåpningen i Klingenthal. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Stöckl med flere overraskelser i uttaket

Sist oppdatert:
Både Tom Hilde og Andreas Stjernen er tilbake på verdenscuplaget, mens Phillip Sjøen blir hjemme.

ØKERN (Nettavisen): Førstkommende helg er det klart for åpningen av verdenscupsesongen i hopp i tyske Klingenthal.

På grunn av en god sommersesong av de norske hopperne, får Norge stille med hele syv mann i åpningshelgen. Mandag ettermiddag vet Nettavisen at landslagstrener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen vil presentere følgende hoppere som skal representere Norge i Klingenthal.

Norges tropp i Klingenthal:
Anders Fannemel
Rune Velta
Daniel Tande
Johann Forfang
Kenneth Gangnes
Tom Hilde
Andreas Stjernen

Stöckl er positiv før helgens konkurranser.

- Det ser bra ut. Vi har trent i Midtstuen de siste dagene. Vi er takknemlige for at vi isspor der. Jeg synes det har vært hopping på et høyt nivå, men det er vanskelig å vite når man ikke kan sammenligne med andre nasjoner, sier Stöckl på mandagens pressekonferanse.

Overrasket med Hilde

Den kanskje største overraskelsen med mandagens uttak, er at Tom Hilde er tilbake på verdenscuplaget. Asker-hopperen ble vraket fra A-landslaget i vår, men Hilde har gjort det bra på trening i høst, og blir nå belønnet med plass på laget som reiser til Klingenthal.

Det samme gjør også Andreas Stjernen som har vært ute av landslagsvarmen. Trønderen har tidligere vært spesielt imponerende i skiflyging, men denne høsten var han den beste hopperen på høstsamlingen i Oberstdorf.

Nettavisen kommer tilbake med reaksjoner fra hopperne etter mandagens pressekonferanse.

UTEN OVERSKUDD: Phillip Sjøen forteller at han fortsatt ikke har funnet tilbake overskuddet.

Sjøen blir hjemme

Phillip Sjøen, som tidligere i vår ble tatt ut på landslaget, reiser ikke til Klingenthal. Unggutten fra Nesodden kom inn som et friskt pust forrige sesong, men har i år slitt med motivasjonen.

Til tross for at han har kjørt et alternativt opplegg i høst, føler han fortsatt ikke at overskuddet er helt tilbake.

- Jeg hoppet vel ikke i utgangspunktet bra nok, men jeg hadde nok takket nei uansett, sier Sjøen til Nettavisen.

- Jeg regner med å være tilbake i Lillehammer, sier 19-åringen.

Optimistisk Bardal

Det har vært knyttet spenning til uttaket den siste tiden. Forrige sesong avsluttet både Anders Jacobsen og Anders Bardal deres hoppkarrierer, og det blir et ungt lag Norge stiller med denne sesongen.

Bardal, som har vært Norges beste hopper de siste årene, forteller til Nettavisen at han tror det blir viktig med en god start for de norske hopperne, likevel vet han at åpningsrennet i Klingenthal aldri er enkelt.

- Det er gunstig for dem å få en fin opplevelse fra starten av, men man vet at man må være bevisst på at alt kan skje i Klingenthal. Det har vist seg flere ganger før at alt kan skje på grunn av vind og andre værforhold, sier Bardal til Nettavisen.

Den tidligere verdensmesteren ser imidlertid positivt på nordmennenes sjanser.

- Det ser veldig sterkt ut. Det de har levert i sommer har vært kanonbra, forklarer Bardal.

Verdenscupen i hopp starter med kvalifisering allerede førstkommende fredag, før det blir lagkonkurranse lørdag og individuell konkurranse søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere