Stöckl mener Velta står overfor en stor utfordring

Alexander Stöckl er ikke bekymret for at Rune Velta skal få en nedtur etter forrige sesongs suksess.

Alexander Stöckl er ikke bekymret for at Rune Velta skal få en nedtur etter forrige sesongs suksess. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Rune Velta var enorm under ski-VM, men spørsmålet er om Alexander Stöckl klarer å holde Lommedalen-hopperen i verdenstoppen.

En av de største utfordringene i norsk hoppsport har vært å ha en hopper stabilt med i verdenstoppen år etter år. Stöckl fikk løftet Anders Bardal (lagt opp) dit.

Rune Velta tok gull både i normalbakken og i lagkonkurransen under ski-VM i Falun i vinter.

– Det er en stor utfordring å holde seg på det øverste nivået. Flere har slitt med å holde seg i toppen. Det har vi sett mange ganger, men jeg tror Rune har gode forutsetninger for å holde seg i verdenstoppen, sier Stöckl til NTB.

– Han har trent minst like hardt og vet enda mer om skihopping, egen kropp og hva han trenger for å være optimalt forberedt i konkurransesammenheng, fortsetter landslagstreneren.

Varierende

Men i sommer har Velta, som også tok sølv (mikslag) og bronse (stor bakke) i VM, variert.

– Han har vært litt opp og ned i sommer. Vi har hatt en teknisk gjennomgang, og sett etter hva som kunne være årsaken, forteller Stöckl.

Uten at han er nevneverdig bekymret.

– Forventninger er alltid vanskelig å håndtere, men hopperne har kun innflytelse på én ting – å hoppe lengst mulig på ski. Resultatlista får du se på i etterkant. Men når du er blitt verdensmester, er det mange som tenker at han (Velta) er en av de store og forventer at det vil fortsette, sier Stöckl.

– Da kan også egne forventninger øke, men akkurat det er Rune veldig bevisst på. Kanskje hadde han en slik fase i starten av sesongen, men han er veldig jordnær. Jeg er ikke bekymret, fortsetter østerrikeren.

Sikter mot toppen

Målene for sesongen er høye.

– Verdenscupen sammenlagt er alltid viktig. Vi tok nesten nasjonscupen i fjor, hvor vi ble knepent slått av Tyskland. Individuelt satser vi på to mann topp ti. I hoppuken er målet topp tre, mens det i skiflygings-VM handler om medaljer.

– Sjansen er størst for at Velta eller Fannemel klarer det, med all den erfaringen de har, men plutselig sniker de unge eller Gangnes seg «forbi», sier Stöckl. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.