*Nettavisen* Sport.

Stöckl slanker landslagstroppen

FRA SJU TIL SEKS: Landslagssjef Alexander Stöckl har gjort landslagsuttaket før VM-sesongen. Foto: Kaja Marie Snare (Mediehuset Nettavisen)

Én mistet plassen.

13.05.14 15:36

Landslagstrener Alexander Stöckl har slanket den norske landslagstroppen fra sju til seks hoppere.

Ut av laget går Kim René Elverum Sorsell. Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde blir nok en gang bærebjelkene på laget i VM-sesongen.

Anders Jacobsen er nylig operert på nytt i kneet. Håpet er at sommertreningen skal foregå uten smerter slik at Ringkollen-hopperen også er med når vintersesongen starter.

– De har vært inne i kneet etter en litt trøblete vintersesong. Først og fremst for å sjekke hvorfor det har vært mye smerter, og hvorfor ikke jeg ikke har hatt hatt full bevegelighet, sier Anders Jacobsen til NTB.

– De fant litt rusk og rask og fikk pyntet opp litt. Det er tre uker siden så jeg har så vidt kommet i gang igjen. Det føles ok ut, men ikke helt som det skal. Jeg må nok ta tiden litt til hjelp, så får vi se om et par uker.

Med et lite forbehold har Jacobsen sesongambisjonene og drømmene klare.

– Det blir jo en del hvis og men. Jeg drømmer om å komme tilbake på det nivået jeg en gang har vært. Da kan man vinne verdenscupseire. Hoppuken og VM er alltid gjevt og det er på en måte de to store målene denne sesongen. Så kan det blir litt mer skiflygingsfokus med egen cup. Jeg er glad i å fly så det kan blir gøy, sa Ringkollen-hopperen.

Sommer Grand Prix
– Dette var et greit uttak, og vi gjør ingen store forandringer siden de seks vi har tatt ut er de som over en lengre periode har dokumentert høyest kapasitet. Jeg ser veldig fram til å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

De norske hopperne vil denne sesongen også satse for fullt i de fleste av sommer Grand Prix-rennene.

– I sommer får vi allerede en forsmak på hvordan vi er i rute når vi skal være med i flere sommer Grand Prix-renn. Jeg vil understreke at vi kommer til å jobbe tett med teamene, og vi kommer til å sende utøverne som presterer til internasjonale oppdrag. Vi har mange talentfulle hoppere i teamene, og døren er absolutt ikke låst for de nest beste utøverne, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Til Mellom-Europa
Samlingsopplegget bygger på mye av det samme som tidligere år, men det er lagt inn noen lengre samlinger enn tidligere. Blant annet skal landslaget på en tolv dagers samling i Mellom-Europa første halvdel av juni.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener det meste ligger til rette for at Norge skal ta tilbake tronen som verdens beste nasjon. I fjor var det stort sett bare Anders Bardal som holdt seg på et høyt og stabilt nivå.

– Etter en sterk sesongavslutning og en god evaluering i våres, er både utøvere og trenere/ledere veldig sultne på å starte jobben med å skape nye uforglemmelige øyeblikk slik at våre stolte tradisjoner videreføres, understreker Bråthen. (©NTB)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=OyU21-CkO_3ygq6PIvDFqjFqyfiV0YFWwAdRfYkf4VC7Ev_mNv74gpIm5t-NhzbVCvx_pl7pPK35qgLiMPJ52eaGXDFbPImb4KlKW1kRK1qs_Jth9NrFOWIah1vl4AApP-KAI5cyDrM&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild ;


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag