RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stöckls dom: 18, 18,5 og 17,5

TUNG SESONG: Landslagstrener Alexander Stöckl har mye å jobbe med frem mot neste sesong.
TUNG SESONG: Landslagstrener Alexander Stöckl har mye å jobbe med frem mot neste sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Anders Bardal reddet en elendig norsk hoppsesong.

OL-bronse, sølv i skiflygings-VM og fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen. Anders Bardal berget en ellers noe traurig norsk hoppsesong.

Landslagstrener Alexander Stöckl kan ikke være helt fornøyd med en sesong der bare Bardal var på pallen i verdenscupen. Bak Steinkjer-hopperen mangler både stabiliteten og det tekniske.

– 18, 18,5 og 17,5 får bli tellende stilkarakterer på den norske sesongen, sier Stöckl til NTB.

Bardal rundet av sesongen med tredjeplass i Planica søndag. Dermed ble trønderen den norske hopperen med flest pallplasser i verdenscupen med 33 (7-12-14). Han passerte Roar Ljøkelsøy (11-15-6).

– En veldig sterk prestasjon. Om det er nok til å lokke ham til videre satsing vet jeg ikke. Vi får bruke sommeren, sier Stöckl.

Det er uklart om den norske hoppeneren Bardal, som vant to vc-renn i år, orker og har lyst til å satse videre.

– VM i Falun og verdenscupen sammenlagt er det største målet kommende sesong. Vi ble nummer fem i nasjonscupen denne sesongen. Det er ikke bra nok. Vi håper å komme på pallen igjen neste år, sier Stöckl.

Sto over renn

Oppturene i 2013/14-sesongen var Bardals bronse i Sotsji-OL, sølvet i skiflygings-VM og fjerdeplass i den totale verdenscupen. Bardal deltok bare i 20 av 28 renn, men har et bedre poengsnitt med 53,55 poeng per renn enn toer Peter Prevc (46,85) og treer Severin Freund (50,11).

Bare sammenlagtvinner polske Kamil Stoch har et bedre poengsnitt (54,61).

– Jeg er mest fornøyd med at Bardal igjen klarte å prestere på et høyt nivå gjennom hele sesongen. Ser man på alle rennene (sju) han har stått over, er fjerdeplass fantastisk. Målet var pallen. Det klarte han nesten, men vi måtte prioritere skiflygings-VM og OL litt høyere denne gangen. Derfor sto han over flere renn, sier Stöckl.

– Ville du ofret verdenscupen igjen?

– Ja, jeg tror det. For det var nødvendig. Anders trengte litt tilpasning for å ta medalje. Og med medaljene som fasit, gjorde vi riktig, påpeker østerrikeren.

Mange minuser

Foruten Anders Fannemel, som ble femmer i OL og firer i nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen, var det smått med oppturer bak Bardal.

Manglende stabilitet, Tom Hildes svake sesong og tekniske utfordringer fremstår som de store minusene. I tillegg fikk man aldri kneopererte Anders Jacobsen i form.

– Alle har jobbet helhjertet og fantastisk gjennom sesongen, selv om vi fikk en tung start. Vi har en del hoppere med potensial, men har ikke klart å gjøre dem stabile. Det er en utfordring. Vi klarte ikke å overføre solid fysisk trening til teknisk gode nok hopp, sier Stöckl.

– Men vi avslutter godt i Planica. Pilene peker oppover. Det er nesten kjedelig at sesongen er slutt nå som vi virkelig er på gang, sier østerrikeren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere