RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoppet ellevill snuoperasjon: - Mitt livs viktigste mål

HELTEN: Matt Beleskey setter inn vinnermålet.
HELTEN: Matt Beleskey setter inn vinnermålet. Foto: Alex Gallardo (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anaheim Ducks sikret seg to sjanser til å nå NHL-finalen.

Anaheim Ducks vant etter forlengelse i den femte semifinalekampen mot Chicago Blackhawks. California-laget leder 3-2 sammenlagt i serien som spilles best av sju.

Vertene fra Anaheim tok raskt kommandoen i egen storstue. Scoringer av Cam Fowler, Ryan Kesler og Sami Vatanen sørget for en tilsynelatende komfortabel 3-0-ledelse etter én periode.

Reduseringer av Teuvo Teräväinen og Brent Seabrook i annen periode ordnet likevel spenning foran avslutningen.

Patrick Maroon sendte Anaheim opp i 4-2-ledelse med drøyt fem minutter igjen på klokka, men to mål på drøye minuttet av Jonathan Toews gjorde at lagene måtte ut i forlengelse for å kåre en vinner.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn 45 sekunder før det ble en avgjørelse. Matt Beleskey scoret for Anaheim og sikret en meget viktig seier.

- Det er det viktigste målet jeg har scoret noensinne. Det er en fantastisk følelse, spesielt på hjemmebane, sa matchvinneren ifølge lagets nettside.

- Vi ble enige om at nå er det vår tur. Vi var på vei mot å kaste bort en viktig seier, så jeg sa at guttene måtte gå ut å gjøre det samme som de gjorde i første periode. Ikke henge med hodet, men bli sinte, sa trener Bruce Boudreau om garderobepraten foran forlengelsen.

Neste kamp spilles i Chicago natt til torsdag. Skulle Blackhawks vinner på hjemmebane, får Ducks mulighet til å avgjøre det hele hjemme i California natt til søndag.

I finalen venter vinneren av kampen mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning hvor Tampa Bay leder 3-2 sammenlagt. Neste kamp mellom disse lagene spilles i Florida tirsdag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere