*Nettavisen* Sport.

Stoppet ellevill snuoperasjon: - Mitt livs viktigste mål

HELTEN: Matt Beleskey setter inn vinnermålet. Foto: Alex Gallardo (AP / NTB scanpix)

Anaheim Ducks sikret seg to sjanser til å nå NHL-finalen.

26.05.15 11:00

Anaheim Ducks vant etter forlengelse i den femte semifinalekampen mot Chicago Blackhawks. California-laget leder 3-2 sammenlagt i serien som spilles best av sju.

Vertene fra Anaheim tok raskt kommandoen i egen storstue. Scoringer av Cam Fowler, Ryan Kesler og Sami Vatanen sørget for en tilsynelatende komfortabel 3-0-ledelse etter én periode.

Reduseringer av Teuvo Teräväinen og Brent Seabrook i annen periode ordnet likevel spenning foran avslutningen.

Patrick Maroon sendte Anaheim opp i 4-2-ledelse med drøyt fem minutter igjen på klokka, men to mål på drøye minuttet av Jonathan Toews gjorde at lagene måtte ut i forlengelse for å kåre en vinner.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn 45 sekunder før det ble en avgjørelse. Matt Beleskey scoret for Anaheim og sikret en meget viktig seier.

- Det er det viktigste målet jeg har scoret noensinne. Det er en fantastisk følelse, spesielt på hjemmebane, sa matchvinneren ifølge lagets nettside.

- Vi ble enige om at nå er det vår tur. Vi var på vei mot å kaste bort en viktig seier, så jeg sa at guttene måtte gå ut å gjøre det samme som de gjorde i første periode. Ikke henge med hodet, men bli sinte, sa trener Bruce Boudreau om garderobepraten foran forlengelsen.

Neste kamp spilles i Chicago natt til torsdag. Skulle Blackhawks vinner på hjemmebane, får Ducks mulighet til å avgjøre det hele hjemme i California natt til søndag.

I finalen venter vinneren av kampen mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning hvor Tampa Bay leder 3-2 sammenlagt. Neste kamp mellom disse lagene spilles i Florida tirsdag

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.