RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor medaljemulighet for Pedersen

KJEMPER OM MEDALJER: Sverre Lunde Pedersen kjemper om medaljeplass i allround-VM.
KJEMPER OM MEDALJER: Sverre Lunde Pedersen kjemper om medaljeplass i allround-VM. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sverre Lunde Pedersen (22) er på skuddhold til å ta sin første VM-medalje noensinne i Calgary søndag.

Pedersen imponerte stort på den raske isen i Olympic Oval under første dag av mesterskapet. Han knuste sin ferske «pers» på 500 meter med nesten et halvt sekund (35,87) og gikk inn til annenplass på 5000 meter med 6.11,77.

Etter halvgått mesterskap ligger han på tredjeplass sammenlagt.

- Det er en god start, men jeg må være fokusert på oppgavene mine. 1500 meter er en vanskelig distanse. Det er lett å kaste bort krefter på dårlig skøytegåing. Men hvis jeg har med meg hodet, kan det bli gøy, sier Pedersen til NTB.

Jevnt
Avstanden til ledende Sven Kramer er kun 0,3 sekunder foran søndagens 1500 meter. Russiske Denis Juskov har sneket seg imellom Kramer og Pedersen og er nummer to.

- Jeg er godt fornøyd. Jeg ligger på tredjeplass sammenlagt, og det er helt jevnt mellom alle tre, sa Pedersen etter lørdagens løp.

Landslagstrener Sondre Skarli har også store forventninger til hva eleven kan levere i søndagens løp.

- Det er usedvanlig jevnt. På 1500 meter er Juskov favoritten. Han har vært ekstremt god der i det siste, men Sverre bør være bedre enn Sven og skaffe forsprang til tier'n. Det kan bli en kjempespennende dag. Jeg tror Sverre er på skuddhold med Juskov med tanke på sammendraget. Han kan ta mye på ham på 10.000 meter. Her er det store muligheter, sa treneren til NTB.

Tittelforsvarer Koen Verweij er ute av mesterskapet etter at han falt helt i starten på 500-meteren.

Juniorgull
Sverre Lunde Pedersen har tatt to sammenlagtgull i junior-VM, men aldri fått medalje i et internasjonalt seniormesterskap.

For to år siden tok Håvard Bøkko sølv i VM. Hallingen har hatt knetrøbbel denne sesongen og ligger bare på niendeplass. Simen Spieler Nilsen er nummer 13 etter at et feilskjær ødela for ham på åpningsdistansen.

I kvinneklassen er Ida Njåtun nummer sju. Frida van Megen ligger sist i sammendraget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere