*Nettavisen* Sport.

Storhamar fikk revansj

SEIER: Storhamar og trener Alexander Smirnov kunne juble. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Tok med seg alle poengene fra møtet i Oslo.

VÅLERENGA - STORHAMAR 2-3:

Storhamar slo tilbake etter en svak høst og slo Vålerenga 3-2 i eliteserien i ishockey tirsdag. Det var en etterlengtet og viktig seier.

Da lagene møttes i første serierunde i Hamar var det Vålerenga-spillerne som var mest giftige og vant 2-0. Med tirsdagens seier er Storhamar a poeng med Vålerenga på 16 poeng. Frisk-Asker har også 16 poeng, men Hamar-laget har spilt en kamp mer enn de to andre.

Storhamar har underprestert i flere av de ni første kampene i årets serie. Ute i Europa har derimot Alexander Smirnovs menn imponert.

Innstillingen var en helt annen på Jordal tirsdag, og taktikken var litt som i mesterligaen. Laget fikk ligge og kjempe i egen sone og lot Vålerenga presse. De ventet på spillvendinger som de effektivt utnyttet.

- Vi dominerer stort, men scorer for få mål. Derfor taper vi. De følger spilleplanen sin og venter på at vi skal gjøre feil. Vi er innstilt på at vi ikke kan slippe inn mer enn to mål, for da taper vi, slo Shampo fast overfor TV 2.

Fornøyd Smirnov

Vålerenga var derimot svært disiplinerte og gikk ikke på en eneste utvisning. Storhamar nøyde seg med to besøk i «fryseboksen».

- Vi er fornøyd med tre poeng. Vi leverte et tålmodig forsvarsspill og var effektive framover. Kanskje ikke vår beste kamp, men en veldig viktig seier. Spillerne får selvtillit og kan ta med seg en god følelse, sa Storhamar-trener Smirnov.

Joachim Jensen sendte Hamar-laget i føringen da han fikk plass for skudd etter snaue fem minutters spill. Martin Blakseth Huse økte deretter til 2-0 mot slutten av åpningsperioden.

Thomas Olsen lagde imidlertid ny spenning i kampen da han reduserte til 1-2 etter 13 minutter i midtperioden.

Endelig Skadsdammen

Eirik Skadsdammen har ikke scoret siden 16. april, men etter drøye 13 minutter i tredjeperiode satt pucken i mål for spilleren fra Finnskogen.

- Dette var en god seier å få etter litt trøblete kamper tidligere i år, sa Skadsdammen.

Jonas Knudsen reduserte til 2-3, men nærmere poeng kom ikke «Iskrigerne» fra hovedstaden. De var riktignok svært nær utligning i sluttsekundene, men Robert Hestmann og Storhamar hadde marginene på sin side.

Resten av den tiende runden avsluttes torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.