Storhamar nær ny sensasjon

IMPONERTE: Storhamar og Joakim Jensen imponerte igjen i ishockeyens mesterliga. Bildet er fra en kamp mot Stavanger Oilers tidligere i høst.

IMPONERTE: Storhamar og Joakim Jensen imponerte igjen i ishockeyens mesterliga. Bildet er fra en kamp mot Stavanger Oilers tidligere i høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

- Det så ille ut, innrømmer treneren til finsk storlag.

04.11.15 01:23

TPS - STORHAMAR 4-3:

Storhamar sjokkerte nok en gang en antatt langt sterkere motstander i Champions Hockey League, men måtte reise hjem tap etter en meget sterk start på kampen.

Hedmarkingene ledet utrolig nok med 3-0 etter én periode borte mot TPS fra Turku, men hjemmelaget snudde likevel til seier 4-3.

- Vi spilte veldig godt og scoret tre ganger i første periode, men i den andre gjorde vi feil egen sone og midtsonen. TPS er et veldig godt lag. De la mye press på oss og spilte fysisk hockey, kommenterte Storhamar-trener Aleksandr Smirnov på en pressekonferanse etter CHL-kampen.

- Vi stabiliserte spillet i den tredje perioden, men en feil til i midtsonen førte til det fjerde målet. Jeg synes ikke vi var dårlige i dag. Neste uke er det en ny kamp, sa russeren om returoppgjøret i Hamar OL-Amfi neste tirsdag.

Rystet finnene

Trenerkollegaen i TPS, Ari-Pekka Selin, synes laget hans startet godt, men slapp inn tre veldig enkle mål.

- Det så veldig ille ut. Vi kom selvfølgelig sterkt tilbake i andre periode og vår viktigste spiller i kveld, Petteri Nummelin, spilte en fantastisk periode. Vi visste at Storhamar er et farlig og hardt arbeidende lag. I kveld fikk vi virkelig kjenne på det også, erkjente TPS-treneren.

Etter en åpning med muligheter til begge lagene, tok spillet en overraskende vending den siste halvdelen av første periode.

Se Storhamars første mål under (med tillatelse fra Viasat):Det var TPS som så ut til å ha kontrollen på begivenhetene innledningsvis, men plutselig virket gjestene fra Hamar isteden som det skarpeste mannskapet.

Etter å ha holdt vertene under press med flere avslutninger, fant veteran Eirik Skadsdammen veien til nettet via armen til TPS-målvakt Teemu Lassila.

Effektivt

Storhamar fortsatte å sjokkere i Finlands femte største by. De gule og blå eide resten av perioden og doblet ledelsen med Mikael Zettergrens kjappe skudd i spill fem mot tre.

Se Zettergrens mål under (med tillatelse fra Viasat):

Da et snaut minutt gjensto av de første 20 satte Martin Rønnild i tillegg inn 0-3 bak Lassila.

TPS-spillerne gikk hoderystende inn i garderoben og var tydelig preget av alvoret. Finnene kom ut til andre periode med en helt annen besluttsomhet i spillet.

En god Oskar Östlund bakerst hos Storhamar sto imot lenge, men i 27. spilleminutt lå den første reduseringen i nettet bak svensken.

Da TPS også fikk sjansen i spill fem mot tre tok det ikke mange sekundene før 2-3 var et faktum. Superveteranen Petteri Nummelin (42), som har fortid blant annet i NHL-klubbene Columbus Blue Jackets og Minnesota Wild, dundret inn finnenes andre scoring.

Sju minutter etter den første TPS-scoringen hadde også Oskari Siikki utlinget til 3-3.

Råkjør mot Östlund

Den tredje perioden dreide seg stort sett om å forsvare seg for Storhamar. Flere feil i det defensive spillet til det norske laget førte også til gylne sjanser for hjemmelaget.

Med snaue fem minutter igjen på klokka i HK Arena satte TPS også inn det som skulle bli vinnermålet. Ilkka Pikkarainen overlistet Oskar Östlund, etter noen gigantiske muligheter i minuttene før.

Se matchvinnerscoringen under (med tillatelse fra Viasat):Laget fra Turku vant til slutt skuddstatistikken med 51-35.

- Resultatmessig, så er dette selvfølgelig godt nok. Det er et bra utgangspunkt for Storhamar. De har vært bra på hjemmebane i Champions League. Det er fullt mulig å score ett eller to mål mer enn TPS hjemme, oppsummerte Viasats hockeyekspert Vidar Wold.

- Jeg tror nok Storhamar gikk litt tom for krefter. I den siste perioden var det mye slurv som vi ikke har sett laget gjøre før i noen de seks første kampene i turneringen, fortsatte Wold.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.