*Nettavisen* Sport.

Storhamar sjokkerer hockey-Europa: - Det er fantastisk!

VANT: Her punkterer Jimmy Andersson kampen når han setter pucken i det åpne målet. Foto: Skjermdump Viasat

Hockey-legende er mektig imponert over Hamar-lagets prestasjoner.

06.10.15 23:37

Med tirsdagens 3-2-seier over Red Bull Salzburg sikret Storhamar seg en plass i åttedelsfinalen i Champions Hockey League.

Det imponerer nok hele hockey-Norge, og Storhamar-legende Petter Salsten er også mektig imponert over hva han har sett av Hamar-laget.

LES OGSÅ: Storhamars Champions League-eventyr fortsetter.

- Det er fantastisk! Det å prestere på den internasjonale arenaen, det krever mye. Storhamar har gjort det gang på gang, og de gjør det nok en gang i denne runden her. Det er bare å gratulere, det er en fantastisk sterk prestasjon, sier Salsten til Nettavisen.

Han har latt seg begeistre over Storhamars prestasjoner mot lag med betydelig sterkere økonomi enn seg selv, så langt i Champions Hockey League.

LES OGSÅ: Oilers slått ut

- Setter det i perspektiv
Frem til åttedelsfinalen har Hamar-laget nå slått stormakter som Sparta Praha og Geneve-Servette.

- De norske lagene er lilleputter i denne sammenhengen, så det også setter jo prestasjonen i perspektiv, forklarer Salsten.

Han tror de sterke prestasjonene av både Storhamar og Stavanger Oilers, mot europeisk motstand, kommer veldig godt med for norsk hockey.

Klikk på bildet for å forstørre.

IMPONERT: Petter Salsten er imponert over hva Storhamar har prestert i CHL.Dette bildet er fra 2008. Foto: Bjørn Sigurdsøn (NTB scanpix)

- Hvor viktig er dette for norsk hockey?

- Jeg tror det er veldig viktig. Det viser at ligaen hjemme holder et bra nivå, det oppmuntrer til ekstra innsats for de andre lagene, og jeg tror at den erfaringen mange av spillerne får gjennom å prestere internasjonalt er verdifull når de skal ut og spille for Norge, så jeg tror det er ekstremt viktig. Historisk har det ikke vært så mange muligheter på klubbhockey til å spille internasjonal topphockey, for det er noe annerledes å spille internasjonalt enn i den hjemlige ligaen, svarer han.

Finsk motstand
I åttedelsfinalen skal Storhamar setter kurs mot Finland og TPS Turku, noe som blit nok en meget tøff motstander for Hamar-laget.

- Det blir nok tøffere hele veien, men dette er bare pluss for alle. Det skal bli spennende å følge dem videre, sier Salsten.

Han tror ikke det er store muligheter for at Storhamar vinner hele turneringen, men han sier deter lov å håpe.

- Det er langt frem dit. Men prestasjonen mot Sparta Praha og Geneve var veldig gode, så alt er mulig, smiler Salsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.