RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storhamar-treneren skylder på egne spillere etter finaletapet

SINT: Storhamar-trener Alexander Smirnov slakter egne spilleres tabber etter finaletapet mot Stavanger.
SINT: Storhamar-trener Alexander Smirnov slakter egne spilleres tabber etter finaletapet mot Stavanger. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
- Vi taper på grunn av personlige feil, ikke på grunn av taktikken, raser han.

STORHAMAR - STAVANGER OILERS 2-5:

HAMAR (Nettavisen): Det var duket for fest i Hamar OL-Amfi i NM-finalens kamp fire mellom Storhamar og Stavanger Oilers.

Etter at Hamar-laget hadde vunnet de to foregående kampene og ledet 2-1 i kamper, strømmet publikum til og fylte hallen.

Men de 7000 tilskuerne fikk ingen drømmestart på kampen etter at Mark Matheson sendte gjestene i føringen allerede etter 34 sekunders spill.

Gigantiske tabber
Kun fire minutter senere doblet gjestene ved Jean-Michel Daoust etter en giganttabbe av Storhamar-keeper Andrew Engelage. 

Storhamar-keeperen fikk et enkelt skudd på seg og trodde han hadde kontroll på pucken. Men gummiskiva snek seg gjennom keeperen og ble liggende helt fritt, og Daoust kunne enkelt sette pucken i helt åpent bur.

Dan Kissel satte inn Stavangers tredje scoring etter drøye 13 minutter av førsteperioden, før gjestene utnyttet nok en Storhamar-tabbe.

To av Stavangers fire første scoringer kom på grunn av personlige feil, noe som irriterte Storhamar-trener Alexander Smirnov.

- Vi tapte kampen allerede i førsteperioden. Vi hadde en fryktelig dårlig start. Vi tapte på grunn av personlige feil og ikke på grunn av taktikken, sier Smirnov til Nettavisen.

Storhamar slo tilbake og sørget for spenning i kampen etter at Erik de la Rose og Christian Larriveé reduserte til 2-4 før midtperioden var over.

Vertene presset hardt på for utligning i sisteperioden, men Stavanger var disiplinerte og holdt unna stormløpet til Storhamar.

Petter Thoresen var fornøyd med seier over Storhamar, men han var forbannet over at laget hans senket seg i midtperioden.

Glad og irritert
Stavanger-trener Petter Thoresen var fornøyd med seier etter kampen, men var samtidig irritert.

- Det er deilig at vi er så disiplinerte i første periode, da var vi gode. Vi kjører litt rundt med dem, sier Thoresen til Nettavisen.

Han irriterer seg imidlertid over hvordan spillerne hans senker nivået utover i midtperioden.

- Jeg synes vi begynner å slurve i andreperioden og mister pucker på feil sted. Storhamar får overganger mot oss, før vi strammer igjen i tredjeperioden, forklarer han.

- Vi har sjanser mot oss (i sisteperioden), men jeg føler vi kontrollerer kampen bra, fortsetter han.

Følte seg ikke truet
Thoresen synes det var litt ekstra deilig å slå vertene på en kveld hvor Hamar-publikummet hadde stilt opp til fest, og han følte ikke at seieren var spesielt truet i tredjeperioden, selv om Storhamar til tider la inn et massivt press mot Stavanger-keeper Ruben Smith.

- De har ikke så mange kjempesjanser, og at det skulle bli trøkk trodde vi. De hadde et par muligheter til å spille overtall også, men jeg synes vi gjør en helt ålreit kamp, avslutter Thoresen.

Peter Lorentzen fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 2-5 i tomt mål med kun sekunder igjen av oppgjøret.

Dermed står det 2-2 i kamper i finaleserien som spilles best av syv kamper. 

Neste kamp er førstkommende tirsdag i Stavanger klokken 19.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere