*Nettavisen* Sport.

Storhamars Champions League-eventyr fortsetter

TOK LEDELSEN: Storhamar tok ledelsen etter scoring av Jimmy Andersson i førsteperioden. Foto: Skjermdump Viasat

Avanserte til åttedelsfinalen i Champions Hockey League.

06.10.15 22:07

STORHAMAR - RED BULL SALZBURG 3-2, 6-3 sammenlagt:

Europa-eventyret til Hamar-laget ser ikke ut til å ende.

Etter 3-1 borte mot Red Bull Salzburg hadde Storhamar store muligheter til å avansere til åttedelsfinalen i Champions Hockey League, og det klarte de.

Med tirsdagens 3-2-seier er de klare for neste runde, og er med det blant de 16 beste klubbene i turneringen, akkurat nå. En liten bragd av Hamar-laget.

Storhamar tok ledelsen midtveis i førsteperioden, og så ut til å ha god kontroll på kampen.

Men fem minutter inn i sisteperioden utliknet Salzburg og skapte ny spenning i kampen, men Jakob Berglund sørget for 2-1-ledelse til Storhamar med elleve minutter igjen av kampen.

Med i underkant av tre minutter igjen sørget Salzburg for 2-2, men de kom aldri nærmere.

I stedet sørget Jimmy Andersson, med sin andre scoring for kvelden, for 3-2-seier da han satte pucken i åpent mål med rundt ett minutt igjen.

- Det er helt utrolig det vi har fått til her. I kveld kastet alle seg ned og dekket skudd. Vi ville så gjerne vinne, og det var så deilig å klare det, sier Storhamar-spiller Christian Larrivée til Hamar Arbeiderblad etter kampen.

Se Storhamars scoring i bunnen av saken.

Sendte Hamar til himmels
Vertene åpnet friskt, og drøyt midtveis i førsteperioden fikk de uttelling.

Jimmy Andersson hadde tatt turen opp fra backplass, og fra midten av «slottet» sendte han pucken inn bak Salzburg-keeperen, som nok burde ha tatt det skuddet.

Storhamar kunne fort ha økt ledelsen før pause, men det var Salzburg som kunne føle seg ranet før førsteperioden var over.

Med drøyt tre og et halvt minutt igjen på klokka fikk de pucken i mål, men dommerne valgte å annullere scoringen på grunn av en sparkebevegelse fra Salzburg-spilleren.

Det var vanskelig å tyde på reprisene hva som hadde skjedd, men mye kunne tyde på at Storhamar-spiller Jakob Berglund var sist på pucken, og at scoringen kunne ha blitt godkjent.

Sørget for spenning
Gjestene klarte ikke å slå tilbake i midtperioden, mye takket være hjemmelagets keeper, Oskar Östlund.

Sekunder før pausesignalet gikk etter midtperioden hadde svensken en redning ut av en annen verden, da en Salzburg-spiller tilsynelatende hadde åpent mål.

En mesterlig refleksrednnig av Östlund sørget for at han fikk spaken på pucken, og avverget scoring.

Fem minutter inn i sisteperioden skaffet Brian Fahey spenning i kampen med sitt utlikningsmål, og med 15 minutter igjen av sisteperioden var det klart for noen nervøse minutter for Storhamar-fansen.

Elleve minutter før full tid drepte Jakob Berglund mye av spenningen da han sendte hjemmefansen til himmels med sin 2-1-scoring.

Med litt over to minutter igjen utliknet Salzburg nok en gang, og de tok ut keeperen i jakten på flere scoringer.

Men da gikk det bare som det så ofte gjør når et av lagene tar ut keeper, og Andersson satte inn sin andre for kvelden, denne gangen i åpen kasse.

Flere scoringer ble det ikke, og Hamar-laget er utrolig nok klare for åttedelsfinalen i Champions Hockey League.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag