RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SEIER: Marit Bjørgen vant i Holmenkollen.
SEIER: Marit Bjørgen vant i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Strålende fornøyd Bjørgen: - Det var perfekt

Sist oppdatert:
Råsterke norske jenter på hjemmebane.

Søndag skulle verdenscupen i langrenn for kvinner avsluttes. Tremila i Holmenkollen henger høyt hos langrennsløperne, og det ligger mye prestisje i å vinne i Kollen.

Sterkest av alle jentene, søndag, var Marit Bjørgen. I den siste bakken bak Gratishaugen, rykket hun mesterlig fra Therese Johaug, og avgjorde tremila på perfekt vis.

Det er usikkert om dette var Bjørgens siste renn i Holmenkollen. Hun har ikke sagt om hun kommer til å fortsette med langrenn, eller om hun gir seg etter denne sesongen.

Johaug ble nummer to, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen reiste seg etter et fall, og hentet Charlotte Kalla i kampen om tredjeplassen.

Tredobbelt norsk, foran Kalla, var altså fasiten til slutt.

- Perfekt
Det var en strålende fornøyd seierskvinne som gjorde intervjuer etter rennet.

- Det var veldig hardt i dag. Therese var sterk, men jeg hadde veldig gode ski, og sklei henne inn nedover. I den siste bakken visste jeg at jeg hadde muligheten, så det var perfekt, sier Bjørgen til FIS i seiersintervjuet etter løpet.

Bjørgen vant med dette både verdenscupen sammenlagt, sprintcupen og distansecupen. Dette var andre gang Bjørgen valt alle de tre sammenlagtcupene.

- Det har vært en veldig god sesong for meg. Jeg var ikke helt fornøyd med VM, men ellers har det vært veldig bra, forteller skidronningen.

Marit Bjørgen lykkes i tillegg endelig i Tour de Ski, denne sesongen, og hun tok to gull og ett sølv i VM i Falun.

Brøt tradisjonen
De siste årene har Marit Bjørgen og Therese Johaug vunnet annethvert år. Skulle den tradisjonen holdes ved like, var det Johaugs tur til å seire, søndag.

Marit Bjørgen vant nemlig i 2010, så vant Johaug i VM i 2011, Bjørgen i 2012, Johaug i 2013 og Bjørgen i fjor.

Med Bjørgens seier, søndag, ble den rekka brutt. I stedet ble det satt en ny rekord. Ingen andre jenter hadde vunnet tremila i Kollen to år på rad, før søndagens løp.

Jacobsen falt
Det var et stort samlet felt i en lenger periode enn vanlig, på søndagens tremil. Opp mot Frognerseteren etter omtrent én mil, kjørte Therese Johaug likevel hardt, og de aller fleste falt av.

Igjen i tet, var nevnte Johaug, verdenscupvinner Marit Bjørgen, Charlotte Kalla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Ut på runden etter, var Jacobsen uheldig og falt. Dermed havnet hun i tolv sekunder bak teten. Det var en luke til teten som hun aldri klarte å tette.

Hun klarte likevel å tette luka til Kalla, som slapp de to i tet. En sterk opphenting av Jacobsen, på hjemmebane i Oslo.

Sterk, norsk dag - igjen
Det var også flere gode, norske prestasjoner i Kollen. Heidi Weng ble nummer fem, Ragnhild Haga nummer seks og Martine Ek Hagen ble nummer syv.

Dermed var det seks norske blant de syv beste.

Dette har vært en enestående sesong for de norske langrennsjentene. De har utklasset konkurrentene i løp etter løp, og noen mener faktisk dominansen har vært så stor at langrennsporten har blitt kjedelig.

Vi velger heller å se på det som en glede at de norske gjør det bra, og gratulerer de norske jentene!

GOD: Therese Johaug gikk et godt løp, og sikret andreplass i verdenscupen sammenlagt.

Sikret andreplass i verdenscupen
Therese Johaug lå 13 poeng bak Heidi Weng i verdenscupen sammenlagt før tremila. På de innlagte spurtene, var Johaug først over ved alle anledninger.

Når Johaug i tillegg var foran Weng i mål, var det ikke noen tvil om hvem som skulle bli nummer to sammenlagt. Johaug hadde full kontroll på den interne kampen, helt fra starten av løpet.

Marit Bjørgen sikret verdenscupen sammenlagt allerede midt i februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere