*Nettavisen* Sport.

Stygt fall for Thingnes Bø

TYDELIGE SÅRSKADER: Johannes Thingnes Bø med skrubbsår etter fall på fellesstarten i Ruhpholding. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Slapp unna uten hjernerystelse.

18.01.15 23:06

- Jeg så med en gang at jeg kom til å falle, men tenkte bare på å komme meg raskest mulig opp og gå videre, sier Johannes Thingnes Bø til NTB søndag kveld.

Fallet nektet ham en ny seier under verdenscupen i Ruhpolding søndag. Stryningen ble hektet, falt og slo seg såpass at han måtte rett til legen.

- Jeg er utrolig fornøyd med å skyte 20 treff på en slik dag og ser fram til å komme i trening allerede mandag, selv om jeg har fått beskjed av legen om å ta det litt rolig noen dager. Nå ser jeg fram til at Tarjei kommer nedover til Anterselva, så skal vi få noen fine konkurranser der, sier Bø.

Sving
Det var i en sving mellom andre og tredje skyting at uhellet var ute. Sloveneren Jakov Fak falt rett foran Bø, og nordmannen maktet ikke å styre unna. I stedet ble skiene hans låst under Fak, og han stupte over sloveneren og gikk rett «på trynet».

Bø fullførte løpet på en overbevisende måte, skjøt 20 treff og ble nummer 10. Men han hadde det ikke godt i etterkant.

- Ikke hjernerystelse
- Siste beskjed fra legen er at de skal kjøre ned og utrede om det er hjernerystelse eller ikke. Det så ut som han hadde fått en blåveis og slått seg litt, så det er greit å få sjekket det med én gang, sa idrettssjef Per Arne Botnan til NTB.

Bø var tydelig forslått i ansiktet etter løpet. Han knakk en skitupp i fallet og måtte bytte ski underveis.

Han ble sendt til utøverhotellet hvor legen undersøkte ham et par ganger i løpet av kvelden. De viste at han ikke har pådratt seg noen hjernerystelse som man først fryktet. Dermed kan det gå mot start i Anterselva til uken for lillebror Bø.

– Screeningen viste at han ikke fikk noen hjernerystelse, men han vil være under ekstra observasjon de kommende dagene, sa Nybø til NRK.

Skummelt

Lagkameratene Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen fortalte om en skummel sving der Fak falt og ødela Bøs løp.

- Han tryna sannsynligvis i den samme svingen som jeg holdt på å tryne i. Det var litt vanskelig føre i dag. Det var kjipt at det skulle skje med ham. Antakelig hadde han kjempet om seieren han også med 20 treff, sa Svendsen.

- Problemet er at det er så flatt lys og bare is, og du ser ikke om det er is eller snø. Sånn var det i et par andre utforkjøringer også. Du må være veldig våken, forklarte Bjørndalen.

Svendsen og Bjørndalen unngikk uhell og endte henholdsvis på 4.- og 5.-plass.

Skled på isen

Fak fikk naturlig nok også løpet ødelagt etter fallet. Den normalt sterke løperen endte på 24.-plass.

- Jeg tråkket på isen med venstrefoten, og når du mister balansen på den i en venstresving, kan du ikke redde deg selv, sa han.

Fak hadde ingen særlig dårlig samvittighet overfor Bø.

- Nei. Jeg tror jeg tapte mer tid der enn Johannes. Jeg mistet skien og måtte bytte to ganger, sa sloveneren. Han hadde fått et slag mot lungene, men måtte avvente for å se om han var skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.