RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UHELDIG: Prøvehopperen Jostein Loe fra Raufoss fikk et ublidt møte med unnarennet i Vikersund fredag.
UHELDIG: Prøvehopperen Jostein Loe fra Raufoss fikk et ublidt møte med unnarennet i Vikersund fredag. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Stygt fall i Vikersund

Sist oppdatert:
Det gikk galt da en av prøvehopperne skulle teste bakken.

VIKERSUND (Nettavisen): Etter flere timer med venting på grunn av for mye vind, sendte de fredag kveld ut prøvehoppere i monsterbakken i Vikersund.

Vinden hadde da løyet betraktelig, men det gikk likevel galt.

Jostein Loe (22) fra Raufoss falt høyt oppe i bakken og rullet nedover unnarennet. Hopperen hadde tydelige smerter og ble tatt hånd om av medisinsk personell på stedet.

Nettavisen får opplyst fra Vikersunds presseansvarlige at Loe er sendt til Drammen sykehus for videre undersøkelser. 22-åringen er bevisst og har det bra etter forholdene, men skal ha hatt smerter i skulderen.

Erfaren prøvehopper

Loe har vært prøvehopper i Vikersund fire ganger på rad og har en personlig rekord på 198,5 meter.

Tom Hilde var en av dem som var vitne til fallet.

- Jeg så bare at han ene prøvehopperen snurret og landet på kulen. Men vi hørte speakeren sa at han kom seg på beina kjapt. Speakeren var kanskje bare litt hyggelig mot oss som sitter på toppen, sier Hilde til Nettavisen.

Askerhopperen påpeker at utøverne er vant til at slikt kan skje. Han tror ikke mange mister konsentrasjonen av et fall som Vikersund-publikummet ble vitne til.

- Så lenge det ikke er hopperen rett foran deg, så pleier det å gå veldig smertefritt forbi, i alle fall for meg.

- Ikke farlig

Hilde landet på 174 meter i sitt treningshopp.

- Det var veldig gøy. Jeg synes det var litt mye vind over kulen, etter min smak, og litt rolig nedover. Det er ikke farlig å hoppe, og hoppet mitt var langt ifra det dårligste skiflygingshoppet jeg har gjort de siste fem årene, tilføyer Hilde i samtale med Nettavisen.

Fallet til Jostein Loe satte ikke stopper for hoppingen fredag. Etter fallet fortsatte de med både trening og kvalifisering.

MYE VIND: Det har blåst store deler av dagen i Vikersund.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere