RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suksesstreneren fra OL slutter

SLUTTER SOM LANDSLAGSSJEF: kristian Hammer er lei alle reisedøgnene.
SLUTTER SOM LANDSLAGSSJEF: kristian Hammer er lei alle reisedøgnene. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kombinertlandslaget må på trenerjakt.

(NTB): Suksesstrener Kristian Hammer fornyer ikke kontrakten med Norges Skiforbund etter sesongen. Dermed må kombinertlandslaget på trenerjakt.

– Jeg har nesten 200 reisedøgn i året med denne jobben. Nå vil jeg bruke mer tid på jentene mine, sier Hammer til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Norske kombinertløpere imponerte under Sotsji-OL hvor det ble medaljer både i lag og individuelt.

Norge hadde ikke tatt OL-gull i kombinert på 16 år.

– Det har vært en lang prosess hvor vi har jobbet mot Sotsji hele tiden. Vi har prøvd å bygge et lag og hele tiden forbedret de tingene vi ikke har vært fornøyd med. Da er det klart det var utrolig gøy å komme i mål med prosjektet, sier Hammer.

Stikk i magen

OL-sølvgutt Magnus Moan sier han forstår Hammers beslutning.

– Det kom litt overraskende at han skulle slutte, jeg fikk et lite stikk i magen faktisk. Men samtidig er det veldig forståelig. Kristian har vært en del av kombinertfamilien i mange, mange år, så at han tar denne avgjørelsen nå er helt greit, sier Moan til NRK.

Jørgen Graabak sørget for norsk OL-gull i kombinert i Sotsji. Magnus Krog sikret bronse. I tillegg ble det norsk gull i lagkonkurransen.

Hammer har selv en fin karriere å se tilbake på. Som aktiv ble det VM-gull i lag både i 2001 og 2005. Han har også individuell bronsemedalje i 2005.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere