RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Suksesstreneren gir seg

GIR SEG: Håvard Tjørhom gir seg som landslagssjef etter sesongen. Her sammen med Kjetil Jansrud.
GIR SEG: Håvard Tjørhom gir seg som landslagssjef etter sesongen. Her sammen med Kjetil Jansrud. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Alpingutta må finne ny hovedtrener.

Håvard Tjørhom forteller til NRK at han gir seg som landslagstrener etter sesongen.

Grunnen er at han vil bruke mer tid sammen med familien.

Tar for mye tid
- Jeg gir meg nå, for det er en jobb som innebærer mye reising. Jeg har fått to barm, og det er vanskeligere enn tidligere å kombinere, sier Tjørhom til NRK.

For to måneder siden ble Tjørhom kåret til årets trener på idrettsgallaen på Hamar, etter at han har oppnådd sterke resultater som trener.

Tjørhom har vært landslagssjef de siste fem sesongene, og i løpet av denne tidsperioden har det norske landslaget fått frem en rekke stjerner.

Fått frem mange nye
Aksel Lund Svindal var Norges store stjerne på den tiden, men navn og utøvere som Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen har de siste sesongene slått igjennom i verdenstoppen.

Foreløpig er det ikke klart hvem som kommer til å overta jobben til Tjørhom.

Sportssjef for alpinlandslaget, Claus Ryste, forteller at de jobber med å legge kabalen for neste sesong, og at de har forsøkt å legge til rette for at Tjørhom skulle kunne kombinere både familieliv og trenerjobben.

- Vi har prøvd enkelte løsnigner for å gjøre det mulig å kombinere. Det har hjulpet litt, og vi har prøvd å spille på lag med trenerteamet, sier Ryste til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere