RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ALDRI VÆRT BEDRE: Martin Johnsrud Sundby.
ALDRI VÆRT BEDRE: Martin Johnsrud Sundby. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Sundby: - Jeg har aldri vært bedre

Nordmannen mener den harde treningen har gitt utslag.

Martin Johnsrud Sundby (31) mener at han aldri har vært en bedre skiløper enn akkurat nå.

Det er det lett å tro ham på.

Lørdag feide han på ny alle konkurrenter til side da han vant 2. etappe av minitouren i Kuusamo med 11,2 sekunder foran canadieren Alex Harvey. Søndag går han ut med et forsprang på 13,8 sekunder ned til annenmann Finn Hågen Krogh i sammendraget foran jaktstarten i klassisk over 15 kilometer.

Sundby var best i to løp på Beito også. Riktignok ble han disket fra én av seirene, men han har så langt feid all motstand til side i de distansene han behersker best.

Lørdag hadde han 20 sekunder ned til for eksempel sjettemann Krogh. Det er mye på 10 kilometer skøyting.

Sterk

– Jeg er i meget bra form. Totalt sett er jeg en bedre skiløper enn jeg har vært noen gang. Det tror jeg nok. Formen er som jeg håpet på. Jeg har tillatt meg å være i god form nå før jul, og da er jeg veldig fornøyd med at det har fungert.

– Hva er det som gjør at du kan si at du aldri har vært bedre?

– Treningssesongen har vært veldig bra. Jeg løser ting bedre teknisk, og det er større fart i kroppen. Høyere toppfart i bratte partier, og fredag viste jeg at jeg har bedret meg i ting som jeg har vært fryktelig dårlig på. Totalt sett er jeg en bedre skiløper enn før. Noe er blitt bedre, noe er som det har vært og så håper jeg at noe kan bli enda bedre også.

Jakten

Sundby har vunnet de fem siste tourene i verdenscupen og er storfavoritt til å ta sin sjette strake søndag. Petter Northug har allerede utropt ham til vinner. Northug er selv på 4.-plass i sammendraget med 24,2 sekunder opp til Sundby.

Røa-løperen vil ikke gå med på at seieren allerede er sikret.

– Det er litt vanskelige å si med ett løp igjen. Jeg har et brukbart utgangspunkt, men plutselig kommer det snø og det kan bli klin umulig å gå først. Det er 15 kilometer igjen, og det er fryktelige mye som kan skje på de kilometerne. Jeg er i form, og så lenge jeg får gode ski, skal jeg gå alt jeg makter, sa Sundby.

Han var opptatt av å finne sitt eget tempo, men har nok ingen ambisjoner om å slippe de jagende lett innpå seg.

– Jeg har en brukbar ledelse og tror jeg bare må finne mitt eget tempo. Jeg kan ikke sprengåpne. Det er 15 kilometer og en tøff løype. Jeg må komme meg inn i løypa og sette høy fart. Jeg har ikke lyst til å bli tatt igjen. Jeg vet hvordan Tourer fungerer. Det er fullt mulig å sette høy fart bakfra i en gruppe, og en slik gruppe er i stand til å sette høyere fart enn det jeg klarer alene. Jeg skal gå beinhardt for å holde unna. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere