*Nettavisen* Sport.

Sundby i støtet etter prologsjokk

Martin Johnsrud Sundby overrasket med tredjeplass i prologen fredag, men ble slått ut i kvartfinalen i sprinten i Kuusamo. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Martin Johnsrud Sundby (31) sjokkerte alle med 3.-plassen i sprintprologen i Kuusamo fredag, men to timer senere stanset det helt opp i kvartfinalen. Da var han fortsatt stokk stiv.

27.11.15 17:49

– Dette var fryktelig dårlig, men totalt sett var dette et steg i riktig retning, og det tar jeg med meg som svært positivt. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde en såpass god prolog, og det er sånn sett viktig med tanke på resten av sesongen. Dette var definitivt det beste jeg har gjort i klassisk sprint. Det er gøy at du får til det du trener på. Jeg er relativt dedikert når jeg setter meg mål, og da er det gøy at jeg lykkes, sa Sundby.

Likevel var han ikke helt fornøyd.

– Men fortsatt er ikke dagen helt topp. Jeg er like stiv på start i kvartfinalen som når jeg går i mål etter prologen. Det skjer ingenting på to timer imellom. Jeg har noe å lære av gutta som driver med dette på heltid. Det er hele tiden små skritt i riktig retning som man må ta med seg.

Sundby har vunnet de fem siste tourene i verdenscupen, og han er i høyeste grad med nå også. For eksempel er det drøye 15 sekunder opp til Petter Northug og sju sekunder opp til Finn Hågen Krogh.

– Jeg har store forhåpninger om å kjempe om pallen totalt. Det må jeg også om målsettingen om gul trøye og seier i verdenscupen sammenlagt skal oppfylles. Jeg er avhengig av gode løp. Finn er nesten den største favoritten, og så er jeg og Petter utfordrere, sa Sundby. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.