Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby om Bolsjunov: - Jeg har aldri sett maken

TAKK FOR FØLGET: Her har Aleksandr Bolsjunov kjørt inn Martin Johnsrund Sundbys forsprang på 16 sekunder. Ved veksling var russeren ni sekunder foran nordmannen.
TAKK FOR FØLGET: Her har Aleksandr Bolsjunov kjørt inn Martin Johnsrund Sundbys forsprang på 16 sekunder. Ved veksling var russeren ni sekunder foran nordmannen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norge vant søndagens stafett på Beitostølen, men russiske Aleksandr Bolsjunov viste vanvittig styrke.

Emil Iversen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh sikret norsk seier foran Russland på søndagens verdenscupstafett på Beitostølen.

Russiske Aleksandr Bolsjunov ga imidlertid nok en gang det norske langrennslandslaget en kraftig påminnelse om at han blir vanskelig å ha med å gjøre denne VM-sesongen.

- Et historisk løp

Bolsjunov gikk ut på den andre etappen 16 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby. I løpet av tre kilometer hadde han kjørt inn hele forspranget, og den siste kilometeren før mål ble Sundby parkert.

Ved veksling var Bolsjunov ni sekunder foran Johnsrund Sundby. Det betyr at russeren slo Sundby med 25 sekunder på 7,5 kilometer.

Da han var ferdig med sin etappe, skjønte Sundby knapt hva han hadde vært med på.

- Jeg fikk være med på et historisk løp. Det var gøy. Jeg har gått verdenscup siden 2007. Det han driver med er så vilt. Det er helt hinsides. Jeg er ikke i dårlig form, og det viste jeg i går. Han går så fort at det er helt hinsides. Jeg er bare kjempeimponert. Det er et historisk løp, for det her har jeg aldri sett maken til, sa en lettere sjokkert Sundby til NRK.

SJANSELØS: Martin Johnsrud Sundby.

NRK-kommentator Jann Post tror det blir tøft å bryne seg på det nye russiske stjerneskuddet i VM.

- Hvem skal slå han på 15-kilometer klassisk i VM? utbrøt Post.

- Han har et potensial som knapt noen kan utligne til VM, men han må være i form der også, la NRK-ekspert Torgeir Bjørn til.

Sverige hektet av umiddelbart

Emil Iversen satte standaren for det norske laget med en glimrende første etappe. Etter drøyt fem kilometer stakk Iversen ifra resten av feltet og vekslet 7,7 sekunder foran Didrik Tønseth og Norges andrelag.

Svenskene skuffet stort på kvinnenes stafett tidligere lørdag, og heller ikke i herreklassene klarte våre naboer i øst å henge med. Jens Burman ble hektet av tidlig og vekslet ett minutt og 18 sekunder bak Iversen.

- Det er helt merkelig. Jens Burman skal ha utholdenhet til lett å være med i gruppa foran der. Han var nummer 22 i går og er ikke noe dårligere i klassisk, kommenterte NRKs ekspert Torgeir Bjørn på statskanalen.

Krogh vant spurten

På andre etappe kjørte russiske Aleksandr Bolsjunov voldsomt, tok igjen Martin Johnsrud Sundby i løpet av tre kilometer og hentet dermed inn 16 sekunder, som Russland lå bak ved veksling.

Hans Christer Holund hang lenge med Sundby og Bolsjunov, men måtte gi tapt rundt tre kilometer før veksling. Det måtte også Sundby.

Sjur Røthe tettet luka på sin etappe og sendte Finn Hågen Krogh ut på den siste etappen like med Russland.

Finn Hågen Krogh sikret norsk seier da han spurtslo Andrej Melnichenko på siste etappe.

Norges andrelag, med Didrik Tønseth, Hans Christer Holund, Magne Haga, og Simen Hegstad Krüger, ble nummer tre på søndagens stafett.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!