*Nettavisen* Sport.

Sundby sikret den gule trøya i Holmenkollen

SIKRET SAMMENLAGTSEIEREN: Martin Johnsrud Sundby sikret sammenlagtseieren i verdenscupen under lørdages femmil i Holmenkollen, men ble slått av svenske Daniel Richardsson i kampen om seieren.

SIKRET SAMMENLAGTSEIEREN: Martin Johnsrud Sundby sikret sammenlagtseieren i verdenscupen under lørdages femmil i Holmenkollen, men ble slått av svenske Daniel Richardsson i kampen om seieren. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Men han fikk bank av en svenske i kampen om seieren.

08.03.14 14:47

Martin Johnsrud Sundby sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen underveis i rennet, ved å kapre mange poeng på de innlagte spurtene.

Men Røa-løperen måtte nøye seg med andreplass på femmila i Holmenkollen etter at svenske Daniel Richardsson rykket fra nordmannen inne på stadionanlegget.

Alexander Legkov ble nummer tre. Eldar Rønning ble nest beste nordmann, med en sjetteplass.

- Kjipt
Johnsrud Sundby var veldig fornøyd med å ha sikret seg den sammenlagtseieren i verdenscupen, men han var ikke fornøyd med å bli slått av en svenske i Holmenkollen.

- Det er alltid kjipt å bli nummer to. Jeg gjorde et solid, ærlig forsøk på å avgjøre rennet, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Han røpet også at Richardsson lurte ham underveis i rennet, men at han spilte kortene sine riktig.

- Han lurte meg litt, for han så veldig sliten ut underveis. Han var sterk og spilte kortene sine riktig, sier Røa-løperen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TOK PALLPLASSENE: Martin Johnsrud Sundby (t.h.) ble nummer to på femmila i Holmenkollen lørdag, og vant dermed verdenscupen sammenlagt. Svenske Daniel Richardsson (midten) vant, mens russiske Alexander Legkov ble nummer tre. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


Kvintett

Det dannet seg tidlig en kvintett som stakk fra front av feltet på lørdagens femmil.

Johnsrud Sundby fikk med seg Legkov, Richardsson, Iivo Niskanen og Lukas Bauer.

Bauer var den første som måtte slippe gruppen, etter at han gjorde et dårlig taktisk valg og ikke byttet ski samtidig som de andre. De fikk han svi for da de øvrige suste fra ham i de lange utforkjøringene ned fra Frognerseteren.

Et par runder før mål måtte også finske Niskanen slippe gruppen, og det hele skulle avgjøres mellom Johnsrud Sundby, Legkov og Richardsson.

Sunby rykket
Johnsrud Sundby rykket til i de siste motbakkene og ristet av seg Alexander Legkov på vei inn til stadion på lørdagens 50 kilometer i Holmenkollen. Svenske Daniel Richardsson ville imidlertid ikke slippe ryggen til Røa-løperen.

Sundby ga alt opp bakken bak Gratishaugen, men da svensken rykket på toppen hadde verdenscuplederen ingenting å stille opp med.

Richardsson fikk 50 meter før de kom inn på oppløpet og kunne juble i det han passerte målstreken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

NUMMER TO: Martin Johnsrud Sundby måtte skuffet innse at Daniel Richardsson var sterkest på femmila i Holmenkollen lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)


- Formen har vært veldig bra siden OL. Jeg synes at farten var høy gjennom hele løpet og hadde nok med å holde følge underveis, sier Richardsson til FIS i et NRK-sendt intevju.

Sikret sammenlagtseieren
Johnsrud Sundby sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen underveis i rennet, ved å kapre mange poeng på de innlagte spurtene.

Allerede halvveis i løpet var det klart at Røa-løperen hadde sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

- Det betyr veldig mye. For en utøver er det veldig viktig å prestere gjennom en hel sesong. Jeg har drømt om dette helt siden jeg var liten, forteller Johnsrud Sundby til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.