RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby slapp med skrekken

GIKK FEIL: Martin Johnsrud Sundby gikk feil i den siste motbakken på prologen i årets Tour de Ski.
GIKK FEIL: Martin Johnsrud Sundby gikk feil i den siste motbakken på prologen i årets Tour de Ski. Foto: Christof Stache (Afp)
Sist oppdatert:
Martin Johnsrud Sundby slapp unna tidsstraff etter å ha gått feil.

Det drøyde noen minutter etter målgang før det ble klart at Martin Johnsrud Sundby slapp unna tidsstraff etter å ha gått feil under åpningsprologen i Tour de Ski lørdag.

30-åringen gikk i feil korridor på den andre runden.

Han endte til slutt på 10.-plass og går ut 26,9 sekunder bak Dario Cologna i søndagens 15 kilometer lange klassiske jaktstart.

I verste fall kunne han ha blitt ranket sist, og da ville han gått ut nesten to minutter bak og årets Tour de Ski ville ha vært ødelagt før det hadde kommet i gang.

Frykt
- De hadde lagt opp til forskjellige korridorer for de to rundene, og jeg holdt meg for langt til høyre. Det skyldes sikkert at jeg er svært dum i skallen, spøkte Sundby i pressesonen etter målgang.

- Frykter du at du kan bli straffet?

- Det var i hvert fall ingen snarvei, og jeg tapte nok 1-2 sekunder på manøveren. Jeg gikk i hvert fall feil, og så får de finne ut hva de gjør med det, sa Sundby.

Landslagssjef Vidar Løfshus ankom målområdet etter rennet og var fullt klar over at Sundby hadde gått feil. Jobben med å finne hva juryen mente startet umiddelbart.

Lettelse
Litt senere kunne en lettet Løfshus konstatere at Sundby ikke fikk noen tidsstraff. Da hadde han fått beskjeden han håpet på fra de ansvarlige.

- Resultatlisten blir uforandret, og det var fordi han ikke hadde noen fordel av at han gikk feil. Det samme skjedde for øvrig med noen av løperne i kvinneklassen, sa Løfshus.

- Det er klart at vi er lettet over denne beslutningen. Martin fulgte ikke med i timen, og det er sånn som skjer i kampens hete, sa landslagssjefen.

Sundby var forresten ikke helt på topp i prologen som ble vunnet av Dario Cologna foran Calle Halfvarsson og Petter Northug.

- Jeg var ikke i fantastisk form. De tre på pallen kommer alle til å kjempe om seieren totalt sett, og derfor var det litt kjedelig at jeg tapte sekunder på dem. Så får vi se om det er mulig å gjøre noe med det de neste dagene, sa verdenscuplederen. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere