*Nettavisen* Sport.

Sundby spår knalltett Tour

SPÅR JEVN BATALJE: Martin Johnsrud Sundby tror på jevn Tour de Ski. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Tror mye avgjøres på de tre siste etappene.

Fjorårsvinner Martin Johnsrud Sundby tror at mye av årets Tour de Ski blir avgjort på de tre siste etappene.

30-åringen tok Norges første seier i herreklassen sist år og fikk med seg Chris Jespersen og Petter Northug på sammenlagtpallen.

- Jeg spår en tettere Tour de Ski enn på lenge. Jeg tror det blir mange innenfor ett minutt før den siste etappen, sa Sundby på den internasjonale pressekonferansen i Oberstdorf Haus fredag ettermiddag.

Der var han eneste mannlige representant sammen med sveitsernes Dario Cologna, som har vunnet Touren hele tre ganger.

- Én ting er å vinne én gang som jeg har gjort. Noe annet er å vinne tre ganger sammenlagt. Det er fantastisk, sa Sundby om en av sine hardeste konkurrenter.

Overraskelse

Han kan godt tenke seg tre seirer igjen, men kunne ikke love noe som helst. Det han kunne love var at han er godt trent og at han tåler konkurranser og reising. Det er en god egenskap i Tour de Ski. Der skal løperne gå sju konkurranser på ni dager, og det er mye bilkjøring fra arrangørsted til arrangørsted.

- Det kom nok som en overraskelse da jeg vant her i fjor, og i år blir det annerledes. Da kom jeg rett til start fra høyden i Davos, mens i år har jeg ladet opp hjemme i Norge. I fjor gikk jeg videre som «Lucky Loser» i to sprinter og havnet på pallen i begge til slutt. Så fikk jeg god hjelp i Toblach, og alt gikk min vei. Det blir ikke det samme denne gangen, men jeg har lyst til å komme på pallen denne gangen også. Målet er å være en slik posisjon før den siste bakken avslutningsbakken at det er mulig, sa Sundby.

Regn

Etter sterk snøfall de siste dagene i Oberstdorf har det vært utfordrende for arrangøren i Sør-Tyskland. Fredag regnet det tungt gjennom hele dagen, og værmeldingene er heller ikke de beste for helgen.

Gutta starter med 4 kilometer prolog lørdag, før det blir 15 kilometer klassisk jaktstart søndag. De aller beste i verden er med noen få unntak med. De som ikke stiller er Sveriges Johan Olsson og Russlands Aleksander Legkov. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag