*Nettavisen* Sport.

Sundby usikker til sesongåpningen

Martin Johnsrud Sundby har pådratt seg et ribbensbrudd. Her fra da han ble Norgesmester sist sesong.

Martin Johnsrud Sundby har pådratt seg et ribbensbrudd. Her fra da han ble Norgesmester sist sesong. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Og tre andre landslagsprofiler står definitivt over.

11.11.15 11:30

Martin Johnsrud Sundby har pådratt seg et tretthetsbrudd i et ribben. Det er usikkert om langrennsløperen går den nasjonale åpningen på Beitostølen i helga.

– Jeg er ikke bekymret over situasjonen. Jeg har ikke mye smerter og kan trene som normalt, men ønsker selvfølgelig ikke at skaden skal sitte i lengre enn nødvendig, sier Sundby i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Onsdag er Sundby til behandling i Oslo, mens torsdag tester han løypa for å sjekke om det mulig å stille til start i helgen.

– Dette ribbeinsbruddet vil per nå ikke ha noen begrensning for den kommende sesongen, sa landslagslege Knut Gabrielsen.

I tillegg til at Sundby er usikker, har Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Martine Ek Hagen blitt forkjølet. Ingen av de tre stiller til start på Beitostølen.

Langrennslandslaget tar ingen sjanser før verdenscupåpningen i finske Kuusamo i slutten av november. Dyrhaug og Tønseth ville begge hatt gode muligheter til å hevde seg i toppen i flere av helgas renn. Det ville selvsagt også en frisk Martin Johnsrud Sundby gjort.

Tretthetskaden hans oppsto under treningssamlingen i Val Senales nylig.

– Martin trener normalt og vil på torsdag teste om løypa på Beito er hensiktsmessig for han å konkurrere i nå, eller om han skal vente til verdenscupåpningen i Kuusamo, sa landslagstrener Trond Nystad.

Sundby fikk deler av forrige sesong spolert av skader. Under VM i Falun måtte han stå over 15-kilometeren, skiathlon, lagsprint og stafett. Uten en optimal oppladning endte det med 11.-plass på femmila. Landslagsløperen oppnådde derimot målet om å forsvare sammenlagtseieren i Tour de Ski i januar.

Dyrhaug har gjort comeback på landslaget i år etter å ha imponert i langrennssporet utenfor landslaget forrige sesong. Tønseth og Ek Hagen er inne i sin annen sesong på landslaget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.