Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sundby vant tremila under NM

NM-GULL: Martin Johsnrud Sundby vant tremila i NM.
NM-GULL: Martin Johsnrud Sundby vant tremila i NM. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Veteranen rykket fra mot slutten og sikret seieren.

Martin Johnsrud Sundby gikk inn til NM-gull under 30 kilometer med skibytte under NM på Gåsbu lørdag ettermiddag.

Sundby lå lenge i tetgruppen og gjorde lite ut av seg, men mot slutten satte veteranen inn et rykk og sikret seg sitt 15. NM-gull i karrieren.

- Jeg håpet at det skulle gå så sent som mulig. Det var en god økt og det ble en fin trettikilometer, og så fikk jeg trent litt finish på slutten, sier Sundby til NRK etter løpet.

- Ikke OL-favoritt

Sesongens store mål for Røa-løperen er selvsagt OL i Pyeongchang, men til tross for en sterk prestasjon lørdag, mot flere sterke løpere, sier Sundby at han ikke ser på seg selv som noen OL-favoritt, men innrømmer at han drømmer om å ta sitt første OL-gull.

- Det er et spørsmål ingen kan svare på før vi står der i slutten av februar og oppsummerer. Slik det har sett ut i det siste er ikke jeg noen favoritt til de OL-gullene. Det passer meg greit. Jeg håper å være med og kjempe om så mange medaljer som mulig, og håper så klart på gull, slik som alle andre som stiller til start. Jeg kan ikke si noe annet, det er min store drøm, sier Sundby til NRK.

Nicklas Dyrhaug ble nummer to og Finn Hågen Krogh nummer tre.

- Jeg er litt irritert over at jeg ikke kom opp i ryggen på Martin når han dro til. Han fikk noen meter der, sier Dyrhaug til NRK etter løpet.

- Men jeg føler at ting er på gang, og er veldig fornøyd, sier han.

Tett og jevnt

Det var Nicklas Dyrhaug som gikk først ut etter skibyttet. Han hadde ligget framme i feltet gjennom de første 15 kilometerne. Simen Hegstad Krüger og Martin Johnsrud Sundby lå imidlertid hakk hæl på trønderen.

Ved halvgått løp var det en gruppe på rundt 20 løpere som var involvert i tetgruppen. Kun 11,4 sekunder skilte de 20 beste ut ved skibytte.

Finn Hågen Krogh var en annen profil som var i denne gruppen.

Etter 20 kilometer, fem kilometer inn i fristildelen av rennet, hadde denne gruppen blitt litt mindre, men det var fortsatt 17 løpere med i teten.

Kun 8,4 sekunder skilte disse ved passering.

Mathias Rundgreen lå i tet etter 20 kilometer, men folk som Krogh, Dyrhaug, Sundby og Krüger lå rett i ryggen på lederen.

De samme 17 holdt også stand etter 25 kilometer. Ved denne passeringen ledet Krüger, foran Krogh, med Dyrhaug på fjerde og Sundby på niende.

De siste kilometerne var det Sundby som var sterkest. Han sakffet seg en luke rett før mål og holdt den helt inn.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!