LILLEHAMMER / OSLO (Nettavisen): Mandag ble det kjent via VG at skistjernen Martin Johnsrud Sundby i en periode har nektet å snakke med TV 2s profilerte langrennsreporter Ernst A. Lersveen.

Ved flere anledninger under verdenscupåpningen i Finland ble det observert at TV 2s reporter Lersveen måtte la fotografen intervjue Martin Johnsrud Sundby, men skal vi tro Sundby skal de to nå ha skværet opp.

Torsdag sier han til Nettavisen at boikotten er over.

- Den saken har jeg egentlig ingen kommentar til. Jeg kan si at jeg har hatt en ålreit og nødvendig samtale med TV2s reporter og vi er enige om at vi kan fortsette der vi slapp. Utover det har jeg ingen videre kommentar, sier Johnsrud Sundby på spørsmål fra Nettavisen.

Kommunikasjonsrådgiver i Norges Skiforbund, Espen Graff, bekrefter også til Nettavisen at det har vært et oppvaskmøte mellom partene.

- Brutalt ærlig

Han er glad de to kom fram til en løsning.

- Jeg vil ikke gi noen detaljer om hva som ble sagt på møte, det får bli mellom de to. Det er ikke noen tvil om at de har hatt mye å snakke om. Det har nok vært et brutalt ærlig møte. Det viktigste i den fasen vi er i nå, som jeg er veldig glad for, er at man har kommet frem til en løsning der Martin vil la seg intervju av Ernst, sier Graff til Nettavisen.

Graff vil imidlertid ikke si noe om Sundby har stilt noen krav for å la seg intervjue av TV 2s reporter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg vil ikke gå inn på noen detaljer rundt det. Jeg tror det viktigste var at de møtte hverandre nå, og fikk da vært veldig ærlig med hverandre om hvordan man opplever dette, tror jeg. Det tror jeg også har vært veldig viktig for Martin, som synes dette selvfølgelig er krevende. Jeg er også glad for at hovedkonklusjonen er at man ikke får noen intervjunekt.

- Han svarer

Lersveen sa til VG mandag at Sundby hadde gitt uttrykk for at han ikke ville bli intervjuet av TV 2-profilen. Nå er de to igjen på talefot.

- Nå er vi der at jeg spør og han svarer, sier Lersveen til NTB

LES MER: Boikotter TV 2-journalist

Det er reporterens kritiske kommentarer etter dopingsakene mot Sundby og Therese Johaug som har blitt for mye å svelge for Sundby.

Under pressekonferansen på Lillehammer torsdag sier imidlertid Sundby at han ikke har brukt mye energi på nettopp denne saken.

- Jeg har fått trent på å bruke energi på mye rart den siste tiden. Jeg tror dette skal gå veldig bra og jeg tror på en god helg. Akkurat denne saken er egentlig ganske gammel. Den er ikke ny nå, sier Sundby om det hele.

LES OGSÅ: Skijentene tause om Johaug-straffen

Nettavisen kommer tilbake med mer