Superstjernen til angrep på FIS: - Det er en vits

RASER: Lindsey Vonn raser mot FIS og mener de ikke tar utøvernes sikkerhet på alvor.

RASER: Lindsey Vonn raser mot FIS og mener de ikke tar utøvernes sikkerhet på alvor. Foto: Ezra Shaw (Afp / NTB scanpix)

Lindsey Vonn raser fordi hun ikke føler utøvernes sikkerhet blir godt nok ivaretatt.

Lindsey Vonn er kanskje tidenes beste kvinnelige alpinist.

Etter et lengre skadeavbrekk har hun kommet tilbake i storform denne sesongen, og har igjen vist at hun er med helt i verdenstoppen.

Selv om hun ikke helt innfridde under VM på hjemmebane i februar, hvor hun endte opp med kun én medalje, har hun fortsatt store ambisjoner, og hun er en innflytelsesrik utøver.

Kaller det hele en vits
Nå går hun til angrep mot det internasjonale skiforbundet, FIS, etter at de valgte å gjennomføre mandagens renn i Bansko, Bulgaria.

Forholdene var, etter hva Vonn mener, under enhver kritikk, og man burde ikke ha kjørt rennet.

- Jeg synes ikke forholdene var trygge nok til at vi burde ha kjørt, på grunn av tåken og snøforholdene, sier Vonn ifølge ESPN.

- Det er en vits at vi konkurrerte under slike forhold, freser Vonn.

Ikke nok sikkerhet
Hun mener FIS ikke har nok fokus på utøvernes sikkerhet, noe hun selv hevder å ha. Vonn forteller at hun jobber for å forbedre utøvernes sikkerhet og at hun håper noen av de mektige personene på toppen snart lytter til henne.

Den store grunnen til at Vonn reagerer så kraftig på at man gjennomførte forholdene i Bansko, etter flere utsettelser hele helgen, er fordi hun mener forholdene lignet på de hun fikk føle på kroppen for to år siden.

I 2013 falt hun under et renn i Schladming, og hun ødela seg stygt og var ute i lang, lang tid med en alvorlig skade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.