RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Supertalentet Killi: - Jeg vil vinne X Games

SPENT: Johanne Killi kjører fredag sitt første X Games. Foto: Anders Holtet
SPENT: Johanne Killi kjører fredag sitt første X Games. Foto: Anders Holtet
Fristilkjøreren Johanne Killi (18) vil gjøre som lagvenninnen Tiril Sjåstad Christiansen (20) i sitt første X Games.

– Det frister selvsagt veldig mye. Jeg ser jo hvor mye det har hjulpet Tiril å vinne her. Det blir så mye mer tilrettelagt da med tanke på sponsorer, og det jeg håper jeg selv at jeg kan oppleve, sier Johanne Killi til Fri Flyt i Aspen.

Les flere saker fra Fri Flyt her.

Fredag klokken 20.30 norsk tid kjører hun sin aller første slopestyle-finale i X Games etter å ha fått plassen fra en skadet Kaya Turski.

Selv om Killi allerede har imponert i en rekke konkurranser, med blant annet 4.-plass i Dew Tour og gode resultater i verdenscupen, har hun til gode å vise seg frem i det største sirkuset av alle - X Games i Aspen.

Hun beskriver følelsen av å være her som uvirkelig, og fatter nesten ikke selv hvor stort det er.

– Vi får alt tilrettelagt her. Det er ekstremt stort bare å være i Aspen, egentlig. Det er sjukt kult her.

Er du klar for helga i Aspen? Slik følger du X Games-helga

Vil du få med deg alt om årets X Games? Følg Fri Flyt og Playboard på Facebook!

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRENT: Johanne Killi på trening i X Games-parken.

– Føler meg ikke langt unna

I fredagens slopestyle-konkurranse møter hun blant annet lagvenninne Tiril Sjåstad Christiansen og supertalentet Kelly Sildaru. Selv om hun møter hard konkurranse, er Killi klar på at hun har mer enn nok å bidra med selv.

– Jeg føler ikke jeg er så langt unna nivået til de andre her selv, så jeg tenker ikke så mye på presset rundt her. Jeg tenker på det jeg skal gjøre selv, også ser jeg det an hvordan jeg skal klare å gjennomføre det.

– Hvor langt kan det holde?

– Jeg må lande det jeg har tenkt til, men jeg kan komme på pallen med runnet jeg har planlagt. Det tror jeg, sier Killi.

Vennskapet mellom Tiril Sjåstad Christiansen og Johanne Killi har tidligere blitt omtalt i Fri Flyt. I sesongoppkjøringen sa Sjåstad Christiansen at «det betyr mye mer enn jeg hadde trodd». Hun er svært glad for å ha med Killi til actionsport-sirkuset i Aspen.

– Det betyr veldig mye å å ha med Johanne. Vi har det så gøy, og når vi er å trening kjører vi vårt eget løp, og når vi er ferdig der så har vi det kult sammen. Vi prøver å diskutere run med hverandre, og prøver å hjelpe hverandre så mye som mulig, sier Sjåstad Christiansen om venninnen og konkurrenten.

– Alt kan skje

Selv om de på ski er omtrent jevngode er det derimot en vesentlig forskjell på de to eneste norske landslagsjentene her i Aspen. Der Johanne debuterer i X Games-sirkuset gjør Tiril comeback som medaljevinner fra 2013. Ifølge Tiril var gullmedaljen det desidert største vendepunktet i hennes liv foreløpig.

Sportssjef for de norske freeskierne, Christopher Frankum, tror fredagens finale er åpen.

– Alt kan skje. Jeg tror Johanne er veldig sugen på å slå Tiril faktisk. Johanne har kjørt bra, og hun er gira på å lære seg noen nye triks. Hun har en god plan for hvilke triks hun skal gjøre. Hun er sterk og stabil på rails. Det gjelder å tenke smart og kjøre reint. Det er det vi ser gir mest uttelling. Det lover bra, sier Frankum.

– Hvordan er det å ha med Johanne til Aspen?

– Det er morsomt med Johanne. Tiril og Johanne har blitt en superduo, og blir arge konkurrenter nå. Hun blir litt som Tiril var i 2013, selv om hun allerede har bemekret seg litt. Folk vet hvem hun er, og vet at hun kjører bra.

Kvinnenes slopestyle-finale ser du klokken på fredag 20.30 på TV 2 Sportskanalen eller TV 2 Sumo.

Denne artikkelen var først publisert på Fri Flyt.

LES OGSÅ: 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere