*Nettavisen* Sport.

Suveren seier til Norge

VANT: Fanny Horn Birkeland (t.v.), Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø utgjorde det norske laget som gikk inn til seier i mixed stafett i Östersund. Bildet er fra finske Kontiolahti i mars, da kvarteten tok bronsemedaljer. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- En perfekt start for Norge.

29.11.15 17:05

Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sørget for at Norge tok sin andre seier av to mulige i mixed stafett i Östersund søndag. Tidligere på dagen gikk Kaia Wøien Nicolaisen og ​Lars Helge Birkeland inn til seier på single mixed stafett.

Den norske kvartetten leverte solide etapper og Tarjei Bø fikk æren av å gå Norge inn til en overlegen seier.

I mål var det norske laget 33,6 sekunder foran Tyskland. Tsjekkia ble nummer tre.

- En perfekt start for Norge med to seiere av to mulige og seks norske løpere får stå øverst på pallen på sesongens første dag, sier NRKS kommentator Andreas Stabrun Smith.

- Det kan ikke bli bedre. Det har vært en fantastisk bra åpning her nå og det er bare å glede seg til fortsettelsen. Det har vært mange gode norske resultater og prestasjoner, forteller NRKs ekspertkommentator Ola Lunde.

Norges seier fortsatte en fantastisk norsk vintersportsdag. Tidligere i dag sikret både Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby norsk sammenlagtseier i minitouren i finske Kuusamo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

I FORM: Johannes Thingnes Bø (t.v.) og storebror Tarjei Bø var med på å gå Norge inn til norsk seier. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

I tet
Det norske laget holdt seg langt fremme gjennom hele stafetten.

Horn Birkeland fikk én bom på hver av de to skytingene, men klarte seg med ett ekstraskudd både på liggende og stående.

Med god fart i sporet sendte hun Eckhoff ut på den andre etappen som nummer to.

- Jeg var sirup i starten og kom i konflikt og staven røyk. Det var en litt trå start, men jeg tenkte jeg bare måtte roe ned. Det er lett bli litt stressa, men vet det ikke avgjøres inn mot første liggende, sier Fanny Horn Birkeland til NRK.

Jenta fra Fossum gikk forrykende i sportet, og selv med fire ekstraskudd på sin etappe gikk hun det norske laget opp i tet før veksling.

- Jeg prøvde å være offensiv i dag. Det var noen startvansker, første verdenscup og litt ekstra nerver, men jeg synes det var kult. Jeg har slitt litt de siste dagene, så det var greit at det gikk sånn, forteller Eckhoff til NRK.

To ganger Bø
Johannes Thingnes Bø hadde med seg Michal Slesingr ut på den tredje etappen, men tsjekkeren maktet ikke å holde følge med den norske 22-åringen.

Stryningen måtte bruke tre ekstraskudd på siste skyting, men med god fart i sporet sendte han ut storebror Tarjei Bø 13,6 sekunder foran Tyskland. Tjsekkia fulgte på plassen etter, 26,7 sekunder bak Norge.

Bø leverte en prikkfri etappe og fikk passere målstreken 33,6 sekunder foran Tyskland.

Her kan du lese alt om søndagens vintersportsprestasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.