RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsen: - Du har ingen sjanse i langrenn

FÅR DET TØFT: Emil Hegle Svendsen tror hans franske kollega Martin Fourcade (t.h.) får det tøft når han skal satse på langrenn neste sesong.
FÅR DET TØFT: Emil Hegle Svendsen tror hans franske kollega Martin Fourcade (t.h.) får det tøft når han skal satse på langrenn neste sesong. Foto: Andrej Isakovic (Afp)
– Du kan ikke bare hoppe av skiskyttersirkuset og tro at du skal vinne i langrenn.

Skiskytter Emil Hegle Svendsen tror hans franske kollega Martin Fourcade skal få det meget tøft med å markere seg i langrennssporet kommende sesong.

Fourcade har annonsert at han vil satse mot 15-kilometeren under ski-VM i Falun neste år.

Svendsen, som har konkurrert hardt mot franskmannen i verdenscupen i skiskyting denne sesongen, har ingen tro på at Fourcade når målsettingen om en gullmedalje.

– Du kan ikke bare hoppe av skiskyttersirkuset og tro at du skal vinne i langrenn. Det har du ingen sjans til. Det var nok lettere før, sier Svendsen til NRK.

Både Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger har tidligere gjort det godt i langrennssporet.

– De årene Ole og Lars gjorde det bra i langrenn gikk de masse renn, og det må han (Fourcade) også gjøre. Han kan ikke bare gå et og annet renn, da blir det bare sånn halvveis, sier Svendsen.

Søndag avslutter Fourcade en suksessesong i skiskyttersporet med fellesstart i Holmenkollen. Han har selv troen på seg selv som langrennsløper.

– Det er ingen grunn til at jeg ikke skal lykkes. Jeg tror helt klart jeg vil bli blant de beste med god trening, sa franskmannen til kanalen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere