*Nettavisen* Sport.

Svendsen: - Nei, jeg har ikke gitt opp

IKKE GITT OPP: Emil Hegle Svendsen forteller at han ikke har gitt opp å hente franske Martin Fourcade (t.v.) i sammendraget. Foto: Samuel Kubani (Afp)

Nordmannen har fortsatt som mål å ta igjen Martin Fourcade.

Forrige helg ble ødelagt av sykdom, men Emil Hegle Svendsen (29) er full av iver. I Ruhpolding fortsetter han jakten på Martin Fourcade og en etterlengtet sammenlagtseier i verdenscupen.

De siste årene har historien vært den samme: Kampen har stått mellom verdens to beste skiskyttere, og franskmannen har trukket det lengste strået til slutt.

Svendsen sikret verdenscupkula i sesongen 2009/10, men deretter er det blitt fire strake annenplasser. Først tapte han knepent for Tarjei Bø, mens Fourcade har vært sterkest de siste tre sesongene.

Selv om Fourcade igjen har skaffet seg et forsprang til Svendsen, nekter nordmannen å gi opp håpet om endelig å fravriste franskmannen tittelen.

– Nei, jeg har ikke gitt opp Fourcade. Vi er nesten halvveis i sesongen, og det er mange renn igjen. Det samme han skje med ham som med meg, at han blir syk. Jeg skal kjempe til «the bitter end», sier Svendsen til NTB.

Form

Etter 10 av sesongens 25 individuelle løp har verdenscupleder Fourcade 481 poeng. Anton Sjipulin har 390 poeng, mens treer Svendsen står med 343.

Slik sett kan forrige helgs konkurranser i Oberhof ha blitt kostbare. Svendsen var syk lørdag og maktet bare å ta åtte poeng (27.-plass) søndag. Fourcade vant begge konkurransene og fikk med seg 120 poeng.

Men i Ruhpolding, der det gås sprint lørdag og fellesstart søndag, har den norske OL-mesteren sterke resultater å vise til.

– Dette gir en godfølelse med tanke på at du er i god form. Da vil man smi mens jernet er varmt og gå bra. Jeg pleier å gå bra her i Ruhpolding, sa Svendsen etter å ha gått Norge inn til stafettseier torsdag.

Kjemper

I forrige sesong var avstanden enda litt større før Ruhpolding-rennene. Da hadde Fourcade 462 poeng mot Svendsens 293 etter 9 av 22 verdenscupløp.

Til slutt vant franskmannen soleklart, mens Svendsen kjempet en knallhard kamp mot lagkamerat Johannes Thingnes Bø om annenplassen. Uansett har de siste sesongene minnet Svendsen om én ting:

– Det er klart det (Oberhof) var et skudd i siden med tanke på verdenscupplanen, men man må aldri gi opp. Plutselig kommer det en mulighet. Om jeg gir opp nå og innser i mars at jeg kunne hatt muligheten til å slå ham, blir det for dumt. Jeg fortsetter å kjempe for sammenlagtseieren, sier han.

Første mulighet til å ta innpå Fourcade kommer på sprinten i Ruhpolding lørdag ettermiddag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.