Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svendsen om VM-formen: - En strek i regningen

USIKKER: Emil Hegle Svendsen aner ikke hvordan formen er før VM.
USIKKER: Emil Hegle Svendsen aner ikke hvordan formen er før VM. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)
Emil Hegle Svendsen aner ikke hvordan formen er, én uke før VM-starten.

Emil Hegle Svendsen er usikker på formen en drøy uke før skiskytter-VM. Han dropper mixedstafetten i håp om å komme i medaljeform.

For drøyt to år siden gikk Svendsen inn til gull i blandet stafett sammen med Tarjei Bø, Tora Berger og Synnøve Solemdal. Han fortsatte VM-ferden i Tsjekkia med tre nye gull og én bronsemedalje, men nå er det lite som tyder på at trønderen skal bli VM-konge igjen.

Til det har han vært for plaget av sykdom. En drøy uke før VM-starten er Svendsen usikker på om han rekker å komme i slag til rennene i de finske skoger.

- Det ble en lang periode, og det var absolutt en strek i regningen. Det jeg er sikker på nå er at det ikke er bra. Men man har jo alltid et håp om at man skal klare å komme i brukbar form, sier han til NTB.

Tirsdag sluttet han seg til de andre landslagsløperne i Trysil etter en tung periode med forkjølelse.

- Jeg kom hit etter en mølletest på Olympiatoppen. Den viste at jeg er frisk og klar for å trene hardt, så da kjører jeg på med det, forteller Svendsen.

Uheldig tidspunkt
Han innser at han har liten tid til å finne VM-formen. Nå handler alt om å få trent nok fram mot mesterskapet.

– Først og fremst står jeg over mixedstafetten (torsdag neste uke) og går 100 prosent for sprinten (lørdag). Jeg tror jeg trenger litt mer tid etter sykdommen til å få trent så mye som jeg vil, sier han.

Skiskytternes idrettssjef Per Arne Botnan sier til NTB at det mest sannsynlig blir brødrene Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø som går herreetappene på mixedstafetten. Ole Einar Bjørndalen er også et aktuelt navn.

For Svendsen er følgende distanser aktuelle i VM:

* Sprint (7/3)

* Jaktstart (8/3)

* Normaldistanse (12/3)

* Stafett (14/3)

* Fellesstart (15/3)

Håper på 2010-kopi
Også Tarjei Bø har trøblet med sykdom i en lang periode. Henrik L'Abée-Lund ble syk nylig og mister de første VM-distansene. Det gir et mindre slagkraftig norsk lag enn vanlig før mesterskapet.

- Bør norske skiskytterfans være bekymret?

- Nei, det har de ikke grunn til. Vi kommer nok alltids tilbake. Men det er ingen som ønsker at situasjonen skal være som den har vært nå. Ole og Johannes har vist god form etter jul, så jeg tror de kan gjøre det virkelig bra. Så skal jeg og Tarjei gjøre alt for febrilsk å prøve å finne en VM-form, sier Svendsen.

Han har i det minste én ting å lene seg på: Før OL i Vancouver i 2010 var han i samme situasjon.

- Da var jeg syk i ti dager før OL, og jeg kom hjem derfra med to gull (normal og stafett). Så det er mulig. Man må aldri gi opp. Det har jeg lært meg gjennom de årene jeg har vært med, sier han. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!