*Nettavisen* Sport.

Svendsen slått på målstreken - igjen

FORBIGÅTT PÅ OPPLØPET: Emil Hegle Svendsen tapte for andre gang på rad da han spurtet om seieren på fellesstarten i Pokljuka. Bildet er fra lørdag. Foto: Stanko Gruden (Getty Images)

- Det var vel en fortjent seier.

20.12.15 14:19

Norges to mest rutinerte skiskyttere, Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen, kom seg på pallen i søndagens fellesstart over 15 kilometer i Pokljuka.

Der var likevel Jean Guillaume Beatrix som stakk av med en uventet seier. Uten bomskudd hadde franskmannen nok krefter på slutten til å spurte forbi en offensiv Svendsen.

Sistnevnte bommet på ett skudd i stående, på den tredje av fire turer inne på standplass.

To kjappe spurtnederlag

For bare en uke siden ble Svendsen hentet inn og fragått i spurten av russiske Anton Sjipulin på siste stafettetappe i Hochfilzen.

Trondhejms-skiskytteren skyldte ikke på skiene denne søndagen, men konstaterte isteden at Beatrix vant fortjent.

- Jeg er glad for å komme på palle. Det er litt trist å tape med så lite, men det var vel en fortjent seier, sa Emil Hegle Svendsen på pressekonferansen etter rennet.

- For å vinne må jeg være aggressiv, og det gikk ikke helt inn. Fysisk lider jeg litt etter all treningen i sommer og høst. Jeg trenger hvile for å komme i min beste form. Men jeg er virkelig motivert, utypet Svendsen ifølge NRK.

Ole Einar Bjørndalen imponerte med å kaste tåa foran Simon Schempp og sikret seg tredjeplassen i mål.

Begge disse bommet to ganger i løpet av rennet.

Fylte på siste

Både Svendsen og Bjørndalen skjøt ned alle blinkene på den siste skytingen. Til forskjell fra rennet på lørdag, klarte nordmennene å bevare roen på den viktige ståendeserien før sisterunden i skiløypene.

I de siste motbakkene viste Svendsen at han ikke hadde til hensikt å komme til oppløpet med et helt kobbel av konkurrenter på slep.

Et saftig rykk fra trønderen hektet av både Bjørndalen og flere andre konkurrenter.

Johannes Thingnes Bø ble nummer åtte med to bomskudd, mens storebror Tarjei misset på hele fire skudd og endte på en skuffende 18.-plass.

Annonsebilag