RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk ekspert fnyser av Johaug-spådom: - Det er naivt å tro


TILBAKE: Therese Johaug var nylig ferdig med å sone sin 18 måneder lange dopingdom.
TILBAKE: Therese Johaug var nylig ferdig med å sone sin 18 måneder lange dopingdom. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Torbjørn Nordvall tror Therese Johaug vil få langt tøffere konkurranse enn ventet kommende sesong.

Det er knyttet store forventinger til Johaug når hun gjøre comeback i verdenscupen og senere skal kjempe om VM-medaljer i Seefeld neste vinter.

TV 2-reporter Ernst A. Lersveen er blant dem som tror den norske langrennsstjernen vil dominere stort neste sesong. Samtidig bekrefter Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass at 29-åringen har tatt nye steg mens hun har vært utestengt.

Likevel er ikke alle like overbevist.

Den svenske langrennsbloggeren og journalist, Torbjørn Nordvall, tror Johaug vil få hardere konkurranse enn det mange tror.

- Uansett hvor mye Pål Gunnar Mikkelsplass sier at Therese er bedre enn noen sinne, og uansett hvor mye hennes landslagskolleger sier at hun har imponert på trening i testløp, så er det ikke rimelig å tro at Therese Johaug kommer inn i skisirkuset og tar over scenen helt i vinter. Det er naivt å tro det, sier Nordvall.

BLOGGER: Nettavisens langrennsblogger Torbjørn Nordvall

- Vi skal huske at i februar 2019 er det fire år siden Therese ble VM-dronning i Falun, og utviklingen har virkelig ikke stått stille etter at hun ble utestengt, sier Nordvall.

Les også: Johaug vurderte å legge opp

Trekker frem fem løpere

Svensken har en av Norges mest leste langrennsblogger hos Nettavisen og har fulgt verdensstjernene tett i flere år som blant annet mediesjef for det svenske langrennslandslaget.

Han tror det er flere som vil gi Johaug hard kamp om både verdenscuppoeng og VM-medaljer til vinteren.

- Therese kommer til å bli utfordret av løpere som brenner minst like mye som henne for å ta over den ledige tronen etter langrennsdronning Marit Bjørgen, sier Nordvall.

- Krista Pärmakoski, Jessica Diggins, Charlotte Kalla, Ragnhild Haga og Ebba Andersson er fem løpere som har utviklet seg mye de to siste årene og kan kunne slå Johaug, forteller langrennsbloggeren. 

Tror på svenskene

Nordvall tror Johaug vil få spesiell hard konkurranse på distanser opp til 15 kilometer.

- Spesielt på fellesstart. Jeg tror for eksempel at flere av de svenske kvinnene kommer til å slå henne både én og to ganger. Bak Charlotte Kalla kommer 21 år gamle Ebba Anderson - et stjerneskudd i stor utvikling, sier forklarer Nordvall.

Han trekker også frem Stina Nilsson.

- Hun tok OL-gull i sprint og OL-bronse på 30-kilometer. Nilsson har en spurt som Johaug ikke kan matche på de kortere fellesstartene, sier langrennsbloggeren.

Han presiserer imidlertid at han håper Johaug lykkes kommende sesong - noe han er overbevist om at hun kommer til å gjøre på flere distanser.

- Jeg tror hun blir vanskelig å slå i Tour de Ski hvor monsterbakken passer henne perfekt. Jeg tror også hun blir vanskelig å slå på tremila i VM i Seefeld og i Holmenkollen. Hun har en unik utholdenhet, sier svensken.

Les også: Tror på blandet svensk mottakelse for Johaug

Johaug: - Jeg er klar

Selv om både lagvenninner og trenere har lagt lite skjul på at Johaug har vist gode takter fysisk mens hun har vært utestengt vil ikke 29-åringen fra Dalsbygda ta noen seiere på forskudd.

Akkurat som Nordvall forteller, mener Johaug at konkurrentene har utviklet seg mens hun har vært ute.

- Jeg har sett at de andre jentene har tatt steg. Det er ingen tvil om at det blir hard konkurranse, men jeg er klar, sier Johaug til Nettavisen.

- Først skal jeg få startnummeret på brystet og så får vi ta det der etter. Jeg er motivert og skal legge ned den innsatsen som skal legges ned for å komme tilbake igjen. Om det er førsteplass eller femteplass får vi vente og se, forteller Johaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere