RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk kommentator: - Northug er et stort mobbeoffer


MOBBEOFFER: Petter Northug omtales som mobbeoffer i svensk media.
MOBBEOFFER: Petter Northug omtales som mobbeoffer i svensk media. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kritiserer den norske landslagsledelsen

Mens langrennsverden klager over at løpere ikke stiller til start i Tour de Ski, blir en av Norges største stjerner, Petter Northug vraket av den norske landslagsledelsen.

- Mobbing, skriver den svenske kommentatoren Tomas Pettersson i Expressen.

Overskriften til svenskens kronikk er «Northug er et stort mobbeoffer».

- Albue i magen

KRITISK: Tomas Pettersson er skribent i Expressen.

Svensken hevder konkurrentene burde sende takkekort i posten til Vidar Løfshus for å ha vraket Northug. Han er klar på at Norge nå ødelegger mulighetene for en av tre eller fire norske med gullsjanse i OL i februar.

I stedet for å gjøre som svenskene har gjort med Johan Olsson, hvor de har latt han bestemme selv til tross for å vise dårlig form, og som har endt opp med flere mesterskapsmedaljer, synes Pettersson at den norske ledelsen setter kjepper i hjulene på Northug.

- Da Northug kunngjorde at han var frisk, fresh og ville gå Tour de Ski, hadde et normalt landslag startet en seiersdans, funnet en plass og tatt imot Northug med åpne armer. Men ikke Norge i 2017/18. I stedet ga de ham en albue i magen, skriver svensken som påpeker at Northugs medaljefangst burde tale for seg selv.

Dropper landslagsledelsens råd

Petter Northug var førstereserve til Tour de Ski, men uten sykdom i laget, får han ikke stille når touren starter, lørdag.

I stedet har landslagsledelsen ment at Northug burde på Skandinavisk Cup i Piteå, etterfulgt av NM på Gåsbu og verdenscup i Planica.

Trolig dropper Northug rennet i Piteå. Det røpte treneren hans, Stig Rune Kveen, til VG, fredag kveld.

- Det er svært tvilsomt at han går der. Det er bortimot sikkert at han ikke stiller i Piteå. Jeg skal ikke konkludere, men jeg har en sterk tvil, fortalte han avisen.

- Han må ha lyst til å gå skirenn og jeg kan ikke tvinge ham til det. Det kan ikke Vidar Løfshus heller. Det blir et valg som Petter tar selv. At han ikke vil gå der er helt naturlig. Petter vant skandinavisk cup sammenlagt som 19-åring. Han er ikke gira og har ikke motivasjon til det. Så får vi se hva det blir videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere