«Hela skivärlden skrattar åt Norge» skriver Expressen-journalist Tomas Pettersson i en kommentar torsdag.

Konflikten mellom Petter Northug og landslagsledelsen har fått stor oppmerksomhet også i Sverige, og Pettersson mener den har blitt håndtert på en elendig måte.

- Hadde landslagsledelsen gjort det eneste rette - å ta ut Northug til premieren - så hadde alt vært fryd og gammen. I stedet lykkes man med å komme til den uforståelige beslutningen at det finnes ti norske herreløpere som er viktigere å ha med til Ruka enn sportens største stjerne. Grattis! skriver Pettersson blant annet.

- At dere orker

Pettersson vedgår imidlertid at Northug kan ha dratt det et steg for langt da han dro hang ut lagkamerater i en Instagram-post tidligere denne uken.

- Han drar sin ironiske kritikk til den ytterste grensen og muligens forbi hva som er akseptabelt. Et humørløst skiforbund raser, en stor del av den norske befolkningen står bak Northug, og så er sirkuset i gang, skriver Pettersson.

Den svenske journalisten er forundret over nordmennenes evne til å havne i tilsynelatende unødvendige offentlige konflikter.

- At dere bare orker. At dere så ofte lykkes med å skape konflikter som virker helt unødvendig. Men fortsett gjerne, Norge. Er det noe skiverdenen trenger nå, er det noe å le av, skriver Pettersson.

Hetland forlot intervju

Tor Arne Hetland er lei spørsmål om Petter Northug. Irritert stakk langrennstreneren fra et intervju med TV 2 i Ruka torsdag.

- Nå er det på tide at vi har fokus på det sportslige. Det er tre viktige skirenn i helgen, og det skal vi ha maksimalt fokus på, sa Tor-Arne Hetland til TV 2.

Da reporter Ernst A. Lersveen ville ha en kommentar til Hetlands utspill om at Northugs harselering i sosiale medier er et «grovt overtramp», reagerte landslagstreneren.

- Beklager, men det kommenterer jeg ikke, sa Hetland før han forsvant.

Northug er vraket fra verdenscupåpningen i finske Ruka i helgen. Langrennsesset svarte med å raljere med landslagsledelsen og flere lagkamerater i sosiale medier.

Norges Skiforbund har diskutert Northugs oppførsel. Flere utøvere har ifølge VG reagert på det de oppfatter som brudd på retningslinjene for sosiale medier.

Northug er lovet startplass under verdenscuprennene i Lillehammer neste helg.