RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk landslagssjef: - Det skal ikke skje

SKUFFENDE: Både de norske ishockeygutta, Tre Kronor og Sveriges landslagstrener Pär Mårts måtte nøye seg med heller lite aktivitet på isen fredag kveld.
SKUFFENDE: Både de norske ishockeygutta, Tre Kronor og Sveriges landslagstrener Pär Mårts måtte nøye seg med heller lite aktivitet på isen fredag kveld. Foto: Claudio Bresciani / TT (NTB Scanpix)
Bare rot da Norge og Sverige møttes til VM-test.

Fredagens ishockeylandskamp mellom Sverige og Norge i Sundsvall ble en parodi nærmest fra start til slutt.

Isen i arenaen var så skrøpelig at en kamp ikke lot seg gjennomføre, selv etter to lange opphold på bortimot en time der arrangøren jobbet iherdig for å utbedre problemet.

Det hele endte med at man måtte avgjøre den svært avkortede skandinaviske duellen med straffeslag. Der var Sverige best, og som i det amputerte spillet ellers, ble stillingen 1-0 i svensk favør.

Under ni minutter
Etter bare åtte minutter og 24 sekunder med ordinært spill måtte kampen stoppes på grunn av dårlig is.

- Man legger reklame på isen, så legger man vann oppå, og så skal det fryse. Dette skal ikke skje og det er veldig kjedelig, sa Sveriges landslagssjef Pär Mårts til Aftonbladet etter fiaskokampen.

Problemene med isen gjorde at reklameskiltene kom opp til overflaten, og banen måtte islegges på nytt. Det ga lang spillepause. Da man kom i gang igjen fortsatte problemene.

- De jobber så bra de kan med isen, sa Norges Mathis Olimb til TV 10.

Måtte gi opp
Etter nok en pause ble det mer venting.

- Det ser ut som om det er et hull der borte. Det er tvilsomt om det blir mer spill, sa Olimb litt senere til svensk TV. Det er skaderisikoen som gjør at spillet stadig er blitt utsatt. Og til slutt ga arrangøren opp. Matchen ble i stedet avgjøres på straffeslag.

Tre Kronor ledet kampen 1-0 etter en tidlig scoring av Niklas Olausson, som også scoret to ganger mot Norge i onsdagens landskamp mellom nabolandene. Samme mann avgjorde straffeslagkonkurransen i en ytterst merkelig kamp preget av mye venting.

Den landskampen vant Sverige 6-1. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere