RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svensk skrell stoppet Jansrud-rival

ETTERLENGTET: Slalåmspesialisten Mattias Hargin har kjørt verdenscup i ni sesonger, men aldri vunnet før søndagens renn i Kitzbühel.
ETTERLENGTET: Slalåmspesialisten Mattias Hargin har kjørt verdenscup i ni sesonger, men aldri vunnet før søndagens renn i Kitzbühel. Foto: Leonhard Foeger (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Skuffende omgang ødela for Henrik Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen endte som nummer sju i søndagens verdenscupslalåm i Kitzbühel.

En første omgang som ble preget av flere feil spolerte nordmannens sjanse til å kjempe om en topplassering.

Svenske Mattias Hargin vant for aller første gang et verdenscuprenn. 29-åringen snøt østerrikernes hjemmefavoritt, Marcel Hirscher, for seieren med en gnistrende finaelomgang.

- Jeg har virkelig prøvd mitt beste for å ta denne seieren lenge. Det har tatt noen år, men nå har jeg endelig klart det. Så får vi håpe at det fortsetter. Jeg er kjempefornøyd i dag, sa Hargin i seiersintervjuet like etter konkurransen.

Bestemt

Svensken har blandet seg inn i toppen i en rekke renn før, men har slitt med å levere to gode omganger.

- Vanligvis prøver jeg å kjøre uten å gjøre feil. Men i dag sa jeg bare f.. heller, og bestemte meg for å kjøre. Jeg gjorde noen feil, men endelig var jeg rask i andreomgangen også, tilføyde Hargin.

Det skilte til slutt nesten et halvt sekund mellom ham og Hirscher. Sistnevnte er sammenlagtleder i verdenscupen og klarte andreplassen.

Men Hirscher imponerte ikke med kjøringen sin i omgang nummer to. At Hargin snøt ham for 20 verdenscuppoeng passer også fint for Kjetil Jansrud.

Sammenlagtkamp

Gårsdagens utforvinner er nummer to i sammenlagtcupen bak Hirscher. 162 poeng skiller opp for Jansrud etter helgens konkurranser i Østerrike.

Felix Neuruther ble nummer tre i søndagens slalåm. Tyskeren ble slått med 63 hundredeler av vinneren.

Henrik Kristoffersen ble slått med 1,13 sekunder.

Sebastian Foss Solevåg endte på 16.-plass, mens Jonathan Nordbotten ble nummer 20. Begge ble slått med over to sekunder av Mattias Hargin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere