Svenske-skepsis til Johnsrud Sundby

KRITISK: Calle Halfvarsson er kritisk til Martin Johnsrud Sundbys treningsmengde.

KRITISK: Calle Halfvarsson er kritisk til Martin Johnsrud Sundbys treningsmengde.

Trener 400 timer mer enn konkurrentene.

30.11.14 14:06

Svenske Calle Halfvarsson er skeptisk til Martin Johnsrud Sundbys treningsmengder, melder Aftonbladet. Svensken klarer nesten ikke tro på at Sundby trener så mye som han sier han gjør.

- Det er nesten så man ikke tror det. Jeg tror ikke man får noe nytte av å kjøre den mengden som han gjør. Jeg vet at han gikk bra på Beito, men den treningsmengden - det er så jævla mye, sier svensken til Aftonbladet.

400 timer forskjell
Halfvarsson selv har økt treningsmengden med omkring 50 timer før denne sesongen, og trener dermed 750-800 timer i året. Det er likevel nesten 400 timer færre enn Johnsrud Sundby trener.

- For meg høres det helt galt ut å trene over 1000 timer. Men han får motbevise meg. Kanskje fungerer det veldig bra, men han sier jo også selv at det kan både bli suksess og fiasko.

Sesongåpning
Søndag åpner Sundby og Halfvarsson sesongen med 15 kilometer klassisk. Sundby var overlegen i den nasjonale åpningen på distansen forrige helg. Halfvarsson mener likevel at han selv er en like stor favoritt som Sundby på distansen i Kuusamo.

- Må jeg velge pallen, ville jeg tipper meg selv, Sundby og Legkov, sier han.

Martin Johnsrud Sundby har tidligere møtt skepsis fra blant annet tidligere landslagsløper Frode Estil. Den gangen svarte Sundby at han mener den metoden han selv bruker er den beste for han.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Martin Johnsrud Sundby

Mest lest på Sport

Annonsebilag