*Nettavisen* Sport.

Svenskene i harnisk før Tour de Ski

TOUR DE SKI: Calle Halfvarsson og Sverige har lang reisevei. Foto: Gian Ehrenzeller (NTB scanpix)

- Det er absurd.

31.12.14 11:45

Lørdag starter etapperennet Tour de Ski i langrenn. Konkurransen er kanskje sesongens viktigste, sett bort ifra VM i svenske Falun.

I den svenske leieren er det imidlertid stor misnøye nå, bare noen dager før det braker løs med prolog i tyske Oberstdorf.

Grunnen til det er lagets hotell. Svenskene har nemlig blitt plassert på et hotell som ligger hele fire mil unna stedet der prologen skal gås.

Det er ikke spesielt optimalt, mener landslagssjef Rikard Grip.

- Vi har selvsagt reagert på dette. Det bryter mot alle gjeldene regler. Vi har fått beskjed av arrangøren at det ikke er andre alternativer, på grunn av nyttårsfeiringen. Om det er sant eller ikke, vet jeg ikke, sier han til Expressen.

Allerede i forkant av Tour de Ski skaper den lange reiseveien trøbbel for Sverige. Laget må reise fram og tilbake fra trening, samt at de også må være med å åpningsseremonien av arrangementet, opplyser Rikard Grip.

- Dette betyr at vi må reise 16 mil, dagen før konkurranse. Det er absurd.

Grip tror det samme også gjelder for Norges lag.

- Det norske laget skal også ha blitt innkvartert i Kempten, sier han.

Til Dagbladet forteller landslagssjef Vidar Løfshus at Norge har løst dette problemet med å dele troppen i to. Løperne, pluss noen trenere bor i Oberstdorf, mens resten av det norske støtteapparatet bor i Kempten.

- Løperne, pluss blant annet et par trenere og et par fysioterapeuter, blir boende i Oberstdorf. Resten av apparatet bor i Kempten. Det er best for alle med minst mulig reisebelastning, men det viktigste er at løperne slipper all kjøringen, sier Løfshus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.