RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

IRRITERER: Svenskene reagerer på utsagnet til Martin Johnsrud Sundby om at svenskene holder et dårlig nivå.
IRRITERER: Svenskene reagerer på utsagnet til Martin Johnsrud Sundby om at svenskene holder et dårlig nivå. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Svenskene om Sundby: - Det hører ikke hjemme her

De svenske utøverne reagerer på uttalelsen til Martin Johnsrud Sundby.

Tidligere i uken gikk Sundby ut og kritiserte de svenske utøverne, som han mente så dårlige ut under nasjonale åpningen i Sverige forrige helg.

- Det var dårlig nivå. Jeg er helt sikker på at det ikke trenes bra nok. Det er godt med tallentfulle utøvere, men jeg er overbevist om at det ikke gjøres en god nok jobb, fortalte 31-åringen ifølge svenske Aftonbladet.

Sundby, som vant lørdagens 10-kilometer i Kuusamo, fikk kritikk av flere av de svenske løperne for sitt utsagn.

- Han dømmer oss hardt. Vi gjør så godt vi kan, men vi må fortsatt heve oss. Det føles imidlertid ikke så ydmykt av en persjon i den posisjonen å rakke ned på oss, sier Martin Johansson til Aftonbladet, som ble beste svenske med sin femteplass.

Han får også støtte av lagkamerat Daniel Richardsson.

- Hvis jeg var i hans posisjon ville jeg ikke sagt slike ting. Det hører ikke hjemme her, men jeg bryr meg egentlig ikke så mye. Jeg vet hva jeg gjør med min trening og er fornøyd med det, og jeg tror de fleste i Sverige trener bra. Det er klart at man kan ha meninger, men noen ganger kan man holde det for deg selv, forteller han til Aftonbladet.

Sundby mener på sin side at han ikke har rakket ned på svenskene, selv om de ikke er på samme nivå som ham.

- Svenskene hadde et fantastisk VM i Falun og de var bedre enn oss under OL i Sotsji. Jeg er ikke her og rakker ned på noen. Det funket for Martin som gjorde et fantastisk renn i dag og lenge så ut til å kunne vinne. Hvis jeg klarer å gjøre dem litt forbannet og det kan få dem til å prestere på grunn av det, er det bra, forteller den norske vinneren til den svenske avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere