*Nettavisen* Sport.

Svenskene refser Northug

DUMT: Den svenske langrennsløperen, Anders Sødergren, er skuffet over at erkerival Petter Northug har fyllekjørt. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

- Han har sørget for dette selv.

04.05.14 23:11

Petter Northug har hisset på seg det svenske folk og svenske langrennsløpere i flere år. Etter søndagens beskjed om at Northug innrømmer å ha fyllekjørt og kollidert natt til søndag, refser svenske langrennsprofiler den norske profilen.

- Det er kjempealvorlig å fyllekjøre. Det er utilgivelig. Det gjør man bare ikke, sier den svenske landslagsløperen, Anders Södergren til Aftonbladet.

Han er ikke den eneste som reagerer på nyheten om at deres argeste konkurrent har dummet seg ut. Også landslagskollega Calle Halfvarsson reagerer kraftig på nyheten som har sjokkert en hel langrennsverden.

- Må ta straffen
- Dette var ingen pen sak. Det er kjedelig og dumt. Jeg vet ikke riktig hva jeg skal si, sier han til Aftonbladet.

- Man blir jo satt ut når det kommer frem, spesielt når det gjelder en slik person. Mest av alt er det kjedelig for ham, men har han har jo sørget for dette selv, fortsetter han.

Han vet ikke hva dette vil ha å si for langrennskarrieren til Northug.

- Det kommer nok ikke til å bety så mye. Eller, det er jo en ingen hyggelig sak ut mot media og andre personer, så vi får se hvor hardt han tar det. Men jeg har vanskelig for å se at han skal legge opp, fortsetter han.

- Han må ta straffen og senere kan han komme tilbake og trene. Men det er en skikkelig dum sak, avslutter han.

Anders Södergren er noe hardere i sitt ordvalg om det den norske langrennsprofilen har havnet opp i.

- Jeg er ikke så glad i fyllekjørere. Men det er vel bra at han erkjenner dette i stedet for å gjemme seg unna, sier han.

Kan ikke huske lignende
Sveriges langrennssjef, Rikard Grip, har også fått med seg nyheten.

-En kollega ringte og fortalte meg det og jeg ble selvfølgelig veldig sjokkert. Det er veldig trist det som har skjedd, og uansett hvem det måtte dreie seg om er det fullstendig uakseptabelt å kjør når man har drukket, sier Grip.

Den svenske skilegenden Thomas Wassberg forteller at han ikke kan huske en skandale med samme omfang.

-Nei, det kan jeg ikke huske. Nå blir det spennende å se hvordan de kommer til å takle det her.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag