*Nettavisen* Sport.

Sveriges trener: - Kun ett lag spilte for å vinne

GOD: Steffen Søberg sto en glimrende kamp i det norske målet, men det holdt ikke til norsk seier mot svenskene. Foto: Vasily Fedosenko (Reuters)

De norske hockeygutta rystet Sverige i hockey-VM, men får kritikk for spillestilen.

13.05.14 23:12

NORGE - SVERIGE 1-2:

Norge gjorde en god kamp mot Sverige i hockey-VM tirsdag kveld, og ledet på ett tidspunkt 1-0. Men svenskene er en hockeystormakt, slo tilbake og vant til slutt 2-1.

Det er bare tre år siden Norge vant for første gang over Sverige i VM. Det var den første seieren mot naboene siden 1962. Det skjer altså ikke så ofte at Norge slår hockeyfrelste svensker.

- Norge gjør en veldig bra match, men Sverige viser tålmodighet. Det ble en arbeidsseier, det er bra å vinne sånne kamper, sier den svenske hockeyeksperten Leif Boork ifølge Aftonbladet.

Den svenske treneren Per Mårts var skuffet over Norge da han snakket med TV 4 etter kampen.

- Kun ett lag spilte for å vinne. Det må man gjøre når det er VM. Jeg er glad for at det laget som gjorde det, vant, sier Mårts til TV 4.

Patrick Thoresen spiller ikke for Norge i VM, men fulgte kampen som ekspert i TV 2s hockeystudio. Han roser sine lagkamerater.

- Det var virkelig moro å se gutta i dag, de kjempet med nebb og klør og hadde fortjent mer enn null poeng. Jeg er stolt av å være norsk, sier Thoresen til TV 2.

Han trakk frem Steffen Søberg og Sondre Olden som Norges beste spillere, sammen med alle backene.

God Søberg
Roy Johansen valgte å hvile en storspillende Lars Haugen mot Sverige tirsdag kveld. Vålerengas Steffen Søberg (20) fikk sjansen fra start, og unggutten gjorde sakene sine meget bra.

- Vi var nære. Det er synd vi ikke klarte å ta det helt ut i dag, for gutta gjør en kjempejobb i dag. Da er det deilig å stå bak der, sier Søberg til TV 2 etter kampen.

Om sin egen innsats sier han følgende:

- Deilig. Jeg var veldig nervøs før kampen. Det kriblet i magen da jeg fikk beskjeden, og det er deilig å få gjort en bra match, sier han om debuten.

Sveriges 2-1-mål ble gjenstand for debatt etter kampen. Flere ropte på offside i forkant av scoringen.

- Det ser veldig ut som en offside, han sto langt inne i sonen da han tok imot pucken, mener Søberg.

I første periode hang Norge bra med, og Sverige klarte aldri å overliste 20-åringen i det norske buret. Norge klarte heller ikke å true svenskene, og det sto 0-0 da perioden var ferdigspilt.

Etter bare fire minutter i den andre perioden sjokkerte Norge svenskene, og det var 21 år gamle Sondre Olden som tok ansvar. Han utnyttet slurv fra svenskene og kom alene med keeper Anders Nilsson, fintet ham ut og sendte pucken i nettet.

Gjorde seg kjent i Sverige
En herlig scoring av stortalentet som neste sesong skal spille for den svenske ishockeyklubben Brynäs.

Målet irriterte svenskene, som tidvis bedrev skittent spill. En av de svenske spillerne filmet på Henrik Ødegaard en tominutter etter en episode som gjerne kunne utspilt seg på Ankerseteren.

Med bare tre minutter igjen av andre periode pådro Jonas Holøs seg en utvisning. Svenskene benyttet powerplayet godt og utlignet da Joakim Lindström prikkskjøt inn 1-1. Det resultatet holdt seg ut perioden.

I tredje periode hadde Norge store sjanser, men det var svenskene som var effektive. Sverige utnyttet svakt forsvarsspill, og Linus Klasen fikk æren av å score 2-1-målet med en avslutning fra 20 centimeter.

Mot slutten av kampen tok Norge ut Søberg for å jakte utligning, men svensken holdt unna. Det endte dermed 2-1 til Sverige.

Norge møter Sloakia i neste VM-kamp, og det oppgjøret spilles onsdag.

Tidligere i VM har de norske gutta vunnet mot Italia (3-0) og Danmark (4-3).

Norges lag:
1.rekke: Jonas Holøs, Stefan Espeland – Mads Hansen, Martin Røymark, Kristian Forsberg.

2.rekke: Mats Trygg, Henrik Ødegaard – Anders Bastiansen, Ken André Olimb, Mathis Olimb.

3.rekke: Daniel Sørvik, Alexander Bonsaksen – Sondre Olden, Per-Åge Skrøder, Morten Ask.

4.rekke: Andreas Stene, Jonas Djupvik Løvlie, Andreas Martinsen, Niklas Roest, Robin Dahlström.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag