*Nettavisen* Sport.

Svindal: -Skjønner at det jeg sa til NRK var overraskende

STILLER MULIGENS TIL START: Alpintutøver Aksel Lund Svindal. Dale of Norway viser fram årets offisielle genser for alpinlandslaget, OL-genseren for ungdoms-OL i Lillehammer 2016, VM-genseren for skiskytter-VM i Oslo 2016 og årets offisielle genser for langrennlandslaget og skiforbundet. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)

Aksel Lund Svindal (32) tror likevel på sesongstart i Sölden.

07.10.15 14:26

Alpinisten tenker at han kan være med i kampen om den totale verdenscupen, men etter et langt avbrudd er hovedmålet hans å komme tilbake på et desidert toppnivå.

- Et av målene med sesongen som kommer blir å kjempe om totalseieren i verdenscupen, for det er jo ingen mesterskap å gå inn for, forteller Svindal til NTB. Han er sikker på at østerrikeren Marcel Hirscher og Kjetil Jansrud blir de tøffeste utfordrerne. Men det stopper ikke der for Svindals del:

- Det er jo ikke bare det som er målet etter å ha vært ute med skade et år. Det gjelder like mye å komme seg tilbake i posisjonen hvor jeg er med og kjemper om pallplasseringene mer eller mindre hele tiden. Det må bli slik som Kjetil (Jansrud) gjorde det i fjor, og som jeg gjorde i årene før det, at du er i posisjon til å kunne kjempe om seieren og pallplassene ofte. Det er jo da det er gøy. Det er hovedmålet å komme tilbake på det nivået for mitt vedkommende, innrømmer Aksel Lund Svindal.

Klar for Sölden

Norges beste alpinist de siste årene, som måtte stå over det meste av sesongen i fjor på grunn av røket akillessene, overrasket de aller fleste ved å fortelle til NRK tirsdag kveld at han kanskje ikke kom til å kjøre i Sölden.

Da vi traff ham på en motoppvisning med årets skigensere onsdag, hadde pipa fått en annen låt.

- Jeg må ta en prat med Christian Mitter om å kjøre i Sölden. Jeg skjønte at det var litt overraskende det svaret jeg ga NRK tirsdag, om at jeg kanskje ikke kom til å kjøre der, men jeg tror nok det heller i retning av at jeg kjører. Den endelige praten har vi riktignok ikke tatt ennå. Men den er viktig, for det er jo den nye verdenscupsjefen som tar ut laget, sier Svindal.

Svindal er den siste nordmannen med skikkelig suksess på Rettenbachbreen i den lille østerrikske skibyen. Han gikk til topps der i 2007.

- Jo, jeg er for så vidt det siste norske som har hatt suksess i Sölden, selv om det begynner å bli «et par» år siden. Men når jeg tenker etter hadde jeg jo en fjerdeplass der for to år siden. Så jeg er jo ikke helt håpløs. Likevel er det litt tidlig, i det første rennet etter et så langt avbrudd, å tro at jeg kan være med helt i toppen i år. Det gjelder å få en bra start, for så å være i god form til det braker løs i Lake Louise. Det hadde vært en god plan, forklarer Svindal til NTB.

Mye på ski

Svindal forteller at han har kjørt veldig mye på ski etter gjesteopptredenen han hadde i VM sist vinter. Da trente han samme med europacuplaget i påvente av at Kjetil Jansrud skulle bli ferdig med verdenscupsesongen. I den perioden ble det også veldig mye storslalåmtrening på Svindal.

- Jeg har ikke forberedt meg eller trent ekstra i storslalåm, for jeg gjorde unna en del storslalåmkjøringen på våren og deler av vinteren i fjor. Det var en naturlig følge av at jeg trente med europacuplaget. Det ble jo ingen utfortreningen da, så tiden brukte jeg, blant annet, på storslalåm, forteller Svindal til NTB.

- Det gjør at jeg har trent veldig lite storslalåm i det siste. I det siste har jeg heller prioritert godfoten, altså fartsøvelsene, men det betyr ikke at jeg kommer til å kjøre dårlig i storslalåm. Det er tross alt utfor og super G som er det viktigste, legger han til.

Og snart er det sesongåpning i Sölden. Alt tyder på at Svindal stiller der, og da blir han en løper det er all grunn til å se opp for. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.