RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal fortsatt langt unna VM-start

PUBLIKUMMER: Aksel Lund Svindal fikk med seg Kjetil Janruds utforseier i Kitzbühel fra tilskuerplass.
PUBLIKUMMER: Aksel Lund Svindal fikk med seg Kjetil Janruds utforseier i Kitzbühel fra tilskuerplass. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Skiesset er likevel forsiktig optimist.

Aksel Lund Svindal kjemper en kamp mot klokka. Han har fortsatt håp om å kunne være med i medaljekampen i VM i Beaver Creek.

Derfor blir han med Kjetil Jansrud og Aleksander Aamodt Kilde til USA allerede søndag. Første stopp blir Aspen, der trioen skal trene i en uke før de reiser videre til Beaver Creek.

Etter en drøy uke på ski, forteller Svindal dette til NTB om både framgangen og treningen:

- Det er fin progresjon, og det er bra, for slik formen var de første dagene jeg tok på meg skiene, var jeg veldig langt unna å kunne kjøre noe renn. Nå går det heldigvis den riktige veien.

Hælsenen hans røk i oktober, midt i den hektiske oppkjøringen til sesongåpningen i Sölden. Etter det har han stort sett hoppet rundt på krykker.

Beinet må tåle juling

For Aksel Lund Svindal gjelder det foreløpig å kjøre så mye som mulig på ski. Beinet må styrkes etter flere måneder uten ski og skistøvler på beina.

Dersom det blir VM-start på ham, kommer han til å stille uten konkurransetrening, og det er en stor ulempe i seg selv.

- Hva legger du mest vekt på treningsmessig nå?

- Det gjelder for meg å få kjørt så mange runder som mulig når jeg trener. Det går ut på å bli vant til å kjøre på ski igjen. At beinet tåler litt juling i støvelen, sier Svindal til NTB.

- Er beinet helt bra, eller merker du fortsatt litt til skaden?

- Jeg har fortsatt litt smerter, og det gjør at jeg også må ta det litt rolig, men det går stort sett veldig greit. Likevel er det et stykke igjen til at jeg kan kjøre VM. Jeg er fornøyd med framgangen jeg har hatt, og at det fungerer bedre og bedre hele tiden, forteller han.

Kan gå fort uten smerter

- For å kunne kjøre i VM, må jeg vite at jeg kan kjøre uten smerter og uten at det er fare for at jeg ødelegger foten. Hvis jeg klarer å få til det, stoler jeg på at jeg kan kjøre ganske fort også, mener Svindal.

- Hva gjør du nå?

- Jeg blir med gutta til Aspen, og så får jeg ta det derfra. Jeg kommer ikke til å avgjøre om det blir VM-start eller ikke før tett opp til rennene. Foreløpig er jeg forsiktig optimist, sier han.

- Hvordan er det å være her i Kitzbühel uten å kjøre?

- Det er litt kjedelig, men i og med at jeg trener en time unna, måtte jeg ta turen for å heie på Kjetil, sier Svindal.

Også verdenscupsjef Håvard Tjørhom har et håp om å få ham på start i VM.

- Jeg er alltid optimist. Når det gjelder Aksel og VM, så kommer vi ikke til å pushe noe. Har han en god følelse, så tror jeg han kan starte, men det er jo også avhengig av hva leger og fysioterapeuter sier. Vi må bruke hodet og ikke risikere noe, sier Tjørhom til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere