*Nettavisen* Sport.

Svindal gir ikke opp VM-håpet

SKADET: Aksel Lund Svindal er optimist, selv om han er ute med skader. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

- Det er et optimistisk mål, sier han.

30.10.14 13:56

Aksel Lund Svindal (31) har så vidt begynt å planlegge opptreningen fra akillesskaden. Han ser på VM-start i februar som et optimistisk mål, men ikke umulig.

Torsdag, snaut to uker etter at hælsenen røk under trening i Sölden, møtte han spesialister på Olympiatoppen for å diskutere opplegget for de neste ukene. Svindal er oppsiktsvekkende positiv så kort tid etter skaden som kan velte hele alpinsesongen.

- Jeg ser liten grunn til ikke å være det. Det har skjedd, og det får jeg ikke gjort noe med. Nå gjelder det bare å få det bra så fort som mulig, sier Svindal til NTB.

- Hva kom dere fram til på møtet?

- Vi har diskutert litt hvordan ukene bør se ut, ikke noe hokus-pokus. Det handler om å få litt struktur på det og sette opp tidspunkter hvor alle er tilgjengelige. Jeg følger de vanlige rutinene.

- Vi må hele veien følge utviklingen, men jeg skal gå på krykker i cirka seks uker. Jeg er ikke den første som har vært skadd. Det er en ganske standard prosedyre, fortsetter den norske stjernealpinisten.

Optimistisk VM-mål
Også i 2007/08-sesongen var Svindal ute lenge etter et fall i utfortraseen i Beaver Creek. Den gang med brukket nese og et stygt kutt på rumpa, men én erfaring kan han iallfall dra med seg i den kommende rehabiliteringen.

- Det var veldig annerledes, for det var mer alvorlige ting enn nå. Men det ordner seg om du bare gjør jobben som skal til. Det ordnet seg da, og det kommer til å ordne seg nå, sier 31-åringen.

Spørsmålet mange stiller seg er hvor raskt. Noen har spådd at Svindal mister hele sesongen, men selv tror han det er mulig å rekke alpin-VM i Vail og Beaver Creek i februar.

- Det er jo et optimistisk mål å skulle kjøre VM. Det er ikke noe jeg går og tenker på, bortsett fra når folk spør om det. Da spør de ofte om det er umulig å kjøre VM, og da svarer ikke jeg «ja, det er umulig». For ingenting er umulig, selv om det er veldig optimistisk. Vi får se. Kanskje går det, kanskje ikke.

Ser framover
Fortsatt tar det lang tid før Svindal kan spenne på seg skiene igjen.

- Jeg vet ikke når. Noen sier januar, noen sier februar. Det finnes pessimister som sier mars og april, men slik det høres ut, er januar realistisk, sier optimisten.

Han innrømmer samtidig at det har vært kjedelige dager etter at han ble skadd, men ikke så ille at han sover dårlig.

- Det er selvfølgelig kjipt og ekstremt dårlig timing. Du får ikke dårligere timing enn akkurat når sesongen begynner. Men sånn er det bare. Det får du ikke gjort noe med. Jeg må gjøre det beste ut av dette og tenke på det som kommer senere, avslutter han.(©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.