Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindal hyller treneransettelsen

OPTIMIST: Aksel Lund Svindal er positiv til den nye treneren. Her fra verdenscuprennet på Kvitfjell i år.
OPTIMIST: Aksel Lund Svindal er positiv til den nye treneren. Her fra verdenscuprennet på Kvitfjell i år. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Alpintstjernen støtter den interne rekrutteringen.

Christian Mitter rykker opp fra jobben som teknikktrener og blir landslagstrener for alpingutta. Østerrikeren erstatter Håvard Tjørhom.

– Du vet hva du har, og ikke minst om du har et godt miljø, blir folk bare bedre og bedre. Håvard var i sin tid et godt eksempel på at det fungerte å rykke oppover i systemet ettersom kapasiteten (hans som trener) økte. Har vi gode nok trenere internt, er dette det beste valget forbundet kunne gjøre, sier Aksel Lund Svindal til NTB om den nye alpinsjefen.

– Christian er veldig tydelig. Han er bestemt på en måte der han ikke er redd for å si ifra. Det er vanskelig å få tak i folk som gir deg ærlige nok svar. Det er et premiss for å være en god trener, mener Svindal.

Kjenner mentaliteten
Mitter har vært i Norge en stund og kjenner den norske mentaliteten. Han har lenge vært trener for Henrik Kristoffersen.

– Christian var en naturlig person til å føre videre den norske modellen, sier sportssjef Claus Ryste.

– Det ville vært rart om vi skulle vært veldig involvert i jakten på vår egen sjef. Det overlater vi til forbundet. Vi stoler på at de har gjort et godt valg, sier Svindal.

Mitter gleder seg til nye utfordringer med de norske alpingutta.

– Det blir ikke store forandringer, opplegget blir omtrent det samme. Vi satser på god kontinuitet i norsk alpint. De som har vært med, blir med videre, sier Mitter.

Håper på flere
Han håper flere enn Svindal, Kjetil Jansrud og Kristoffersen kan markere seg med pallplasser.

– Man kan alltid være mer effektiv. Målet er å få flere utøvere på pallen, sier østerrikeren til NTB.

– Det betyr mye at jeg kjenner teknikkgutta godt. Jeg har også trent med Aksel og Kjetil tidligere. Jeg har vært en del av systemet og kulturen. Det var enkelt å takke ja (til jobben), null betenkningstid, sier den nye alpinsjefen.

Mitter får store alpinsko å fylle. Tjørhom ble kåret til årets trener i 2014. Han var alpinsjef i fem år. Under Tjørhoms ledelse har Kjetil Jansrud og Henrik Kristoffersen klatret inn i verdenstoppen.

Reisebelastningen er en av årsakene til at Tjørhom i mars ga beskjed om at han gir seg. Mitter har lenge vært favoritt til å overta toppjobben.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!