*Nettavisen* Sport.

Svindal og Kilde på tredelt tredjeplass i super-G

FOLKSOMT: Aksel Lund Svindal (til venstre), Aleksander Aamodt Kilde (midten) og Dominik Paris gjorde sitt til at overbefolke seierspallen etter lørdagens verdenscuprenn i Beaver Creek. Foto: Montasje (AP Photo / Reuters / NTB scanpix)

Bemerkelsesverdig jevnt bak klar vinner i super-G.

01.12.18 21:32

Både Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde fikk med seg en plass på seierspallen fra lørdagens super-G i Beaver Creek, Colorado.

Og det var det usedvanlig mange som fikk.

Kilde, italienske Dominik Paris og Svindal kjørte nemlig i mål på akkurat samme tid, 1.02,32. Det holdt til tredjeplass i konkurransen for alle tre.

Østerrikes Max Franz vant rennet i USA med tida 1.01,91, 33 hundredeler foran sveitseren Mauro Caviezel.

Les mer: Trodde knapt det han så: - De blir rundspilt

- Jeg har aldri opplevd det før. I world cup er det nok sjeldent, tror jeg. Vi får se det er mange kanoner igjen, påpekte Aleksander Aamodt Kilde overfor NRK, da trioen fortsatt hadde nest beste tid.

Kilde var strålende fornøyd med egen innsats, og da spesielt den siste halvdelen. Han påpekte at den dårlige sikten gjorde det vanskelig å komme skikkelig i gang i konkurransen.

Sterk avslutning

Kilde var første nordmann ned løypa i Beaver Creek på startnummer 3. Han fikk virkelig opp dampen i nedre del av løypa, etter å ha kjørt jevnt med de to første startende ved de to første mellomtidene.

I mål ledet 26-åringen fra Bærum derimot med nesten sekundet på andremannen inntil da. Tida til Kilde ble deretter slått med 41 hundredeler av Østerrikes Max Franz.

Dominik Paris og Akel Lund Svindal kom like etterpå inn til samme sluttid som Kilde. Trioen ble seinere skjøvet et hakk ned på resultatlista av Caviezel.

Starten på rennet ble for øvrig utsatt med en time på grunn av det tette snøværet i Rocky Mountains

- Veldig fortjent

Svindal, som for øvrig også ble tredjemann i fredagens utforrenn, syntes også det var stas å ligge å ligge an til en såpass godt befolket seierspall.

- En av dem er Aleks. Jeg håper det holder, og det hadde vært veldig fortjent. Han har hatt fryktelig mange fjerde- og femteplasser, påpekte Svindal overfor NRK omtrent midtveis i konkurransen.

Kjetil Jansrud har dessverre ikke klart å følge opp forrige helgs super-G-triumf i Lake Louise denne uka.

Jansrud tapte opp mot tre tidelssekund til lederen i øverste del av Beaver Creeks snøtunge trasé. Avstanden økte til 68 hundredeler da 33-åringen passerte mål. Det holdt bare til en tiendeplass for Jansrud.

Rasmus Windingstad klarte en 13.-plass med 73 hundredeler svakere tid enn Franz. Det er 25-åringens beste resultat i super-G på verdenscupnivå.

Adrian Smiseth Sejersted og Bjørnar Neteland kapret også poeng i v-cupen med plasseringener blant de 30 beste. Stian Saugestad kjørte ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag