*Nettavisen* Sport.

Svindal vil motbevise ekspertene

VIL MOTBEVISE: Aksel Lund Svindal vil motbevise skeptikerne, som ga ham liten eller ingen sjanse til å rekke VM-starten i februar.

VIL MOTBEVISE: Aksel Lund Svindal vil motbevise skeptikerne, som ga ham liten eller ingen sjanse til å rekke VM-starten i februar. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Jeg var mest positiv av alle sammen, og det hadde vært utrolig gøy å motbevise skeptikerne, sier Aksel Lund Svindal.

OLYMPIATOPPEN (Nettavisen): Tirsdag forimiddag holdt han pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo. Tema for seansen var hvor skadesituasjonen hans er, og om det er noen sjanse for at han rekker VM-starten i Beaver Creek 4. februar.

Rett før sesongstart skadet Svindal seg på trening, og det ble konstatert at akillesen hadde røket.

VM-start i februar virket å være utenkelig, i hvert fall om vi skulle ha lyttet på ekspertene.

Lund Svindal har vært positiv hele veien, og har hatt som mål å sensasjonelt rekke VM-deltakelse.

Han innrømmer at han har brukt de kritiske røstene som en form for motivasjon.

Vil motbevise
- For det første hadde det vært jævlig gøy å rekke VM. Dere (journalister) har vært positive. Alle eksperter som uttalte seg da jeg røk akillesen sa at dette ikke kom til å gå. Jeg var mest positiv av alle sammen, og det hadde vært utrolig gøy å motbevise skeptikerne, forteller Lund Svindal til Nettavisen.

- Det er en stor utfordring å bli klar i tide, men jeg sa til meg selv at «det skal jeg faen meg prøve», legger han til.

Alpinkongen forteller til Nettavisen at han snart er klar for å kunne prøve seg på ski igjen, og han håper han får gjort det i løpet av en ukes tid.

- Jeg må ha en uke med høy kvalitet på treningene før jeg stiller i VM. Det vil si trening på veldig høyt nivå. Det er mer kvaliteten på øktene enn antallet det går ut på, forteller Svindal.

Heiagjeng?
Dersom Svindal ikke skulle rekke å stille til start i Beaver Creek, er han fortsatt usikker på om han kommer til å reise over som støttespiller for de andre norske kjørerne.

- Det er ikke det første jeg tenker på. Tanken på det, dytter jeg unna helt til jeg må ta et standpunkt til det.

- Så det er ikke sikkert du står i bunnen av bakken og heier på dem?

- Det er jeg veldig usikker på. Det må jeg innrømme, ler Svindal.

Døra på gløtt
Han har ikke satt noen dato for når han bestemmer seg for om han vil delta i mesterskapet.

- Jeg holder døra på gløtt helt til jeg ser at det ikke er noen sjanse for at jeg skal kunne klare det, forteller Svindal optimistisk.

I alpinkongens skadefravær har Kjetil Jansrud herjet med konkurrentene i fartsøvelsene.

Jansrud var helt overlegen i de første rennene av sesongen, og Svindal innrømmer at det ikke bare var gøy å se lagkameraten vinne rennene.

- Det var ganske kjipt å se på de første rennene. Jeg synes det var gøy at de gjorde det bra, og jeg hadde mye kontakt med dem på meldinger, men det er veldig kjedelig å ikke være med selv. Så det var godt å komme seg bort og fokusere på andre ting, forteller han.

Under skadeperioden har Svindal valgt å reise til varmere strøk, og til steder som ikke ga ham assosiasjoner til alpint.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.