RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svindals drøm om utforkula brast


KULA GLAPP: Aksel Lund Svindal klarte ikke å snappe utforkula fra Beat Feuz.
KULA GLAPP: Aksel Lund Svindal klarte ikke å snappe utforkula fra Beat Feuz. Foto: Jonathan Nackstrand (AFP)
Sist oppdatert:
Nordmannen klarte ikke å hamle opp med sveitsiske Beat Feuz i kampen om sammenlagtseieren i utforverdenscupen.

Aksel Lund Svindal klarte ikke å slå Beat Feuz i verdenscupsesongens siste utforrenn. Dermed forsvant også muligheten for å snappe utforkula, som markerer sammenlagtseieren i utforverdenscupen, fra sveitseren.

Svindal passerte til slutt målstreken åtte hundredels sekund bak Feuz. Det holdt til slutt til fjerdeplass.

- Jeg er fornøyd med å bli nummer to i utforcupen, men i og med at jeg hadde muligheten til å vinne, skulle jeg selvfølgelig helst ha gjort det, sa Svindal til NRK.

- Utforsesongen har vært veldig bra, og Feuz har vært superstabil i hele vinter. Han har kjørt fantastisk bra, og da er det fortjent at han vinner, tilføyde han.

En som derimot klarte å slå Feuz, var østerrikeren Vincent Kriechmayr. 26-åringen var fire hundredeler raskere enn Feuz i løypa i svenske Åre.

Som om ikke det var nok, smalt Matthias Mayer til med nøyaktig samme tid. Dermed ble det delt førsteplass på de to østerrikerne onsdag.

Svindal, som tok gull i utforøvelsen i OL, havnet også bak Feuz i sist helgs renn i Kvitfjell. Det ble derfor sett på som et langskudd at nordmannen skulle kunne utfordre svært stabile Feuz i kampen om sammenlagtseieren.

Verken Kjetil Jansrud eller Aleksander Aamodt Kilde var i nærheten av teten i onsdagens renn. Jansrud var 0,43 sekunder bak Kriechmayr og Mayer, mens Aamodt Kilde var 0,81 bak.

- Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong. Det er samtidig andre ting som har gått bra, så det er ikke noe problem å motivere seg videre, oppsummerte Jansrud overfor NRK.

- Jeg havner litt i skyggen, og det er greit når det ikke går så bra. Alt i alt oppsummerer vel denne dagen hvordan sesongen har vært, sa Kilde til NRK.

Torsdag arrangeres super-G i Åre, mens storslalåm og slalåm foregår lørdag og søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere